Fotbal international

Rusia a dejucat posibile atentate pe durata Cupei Mondiale din vară! Cum voiau să atace teroriștii

Autor: Ciprian Postolache | 07.11.2018 | 13:05
Finala, Franța - Croația, ar fi fost o țintă pentru teroriști

Vedetele fotbalului mondial au fost în pericol la CM 2018 din vară. La Mondialul găzduit de Rusia, teroriștii au încercat atacuri, dejucate de serviciile secrete. Anunțul a fost făcut de Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate din Rusia. Prezent la o conferință ce a reunit mai mulți directori ai serviciilor secrete din mai multe țări, Patrushev a dat exemplu de reușită organizarea Mondialului.

Cupa Mondială care s-a ținut în Rusia a stat sub spectrul amenințărilor încă de la începutul acestui an, dar competiția s-a desfășurat fără probleme.“Cupa Mondială de fotbal din Rusia din acest an a fost un bun exemplu de cooperare internațională. În timpul acesteia am reușit să prevenim câteva atacuri datorită eforturilor comune.”, a spus șeful serviciilor din Rusia, Nikolai Patrushev.

Rușii au dejucat atentate teroriste pe durata Cupei Mondiale din vară. Teroriștii au vrut să atace cu drone în timpul meciurilor

Serviciile Secrete din Rusia au colaborat cu serviciile din alte țări pentru a preveni atacurile aspra starurilor de la Mondial, dar mai ales asupra stadioanelor. “FSB (Serviciul Federal de Securitate) a luat toate măsurile pentru indentificarea și suprimarea oricăror tentative de activitate teroristă ce presupunea atacuri cu drone în timpul Cupei Mondiale ce s-a ținut în Rusia”., a spus secretarul Consiliului de Securitate din Rusia.

Principalul pericol la Cupa Mondială din Rusia a fost atacul cu drone

Serviciile secrete ruse au anihilat înainte de startul competiției o celulă teroristă instruită în Siria, care plănuia atentate pe durata competiției. Atunci oficialii ruși nu au dorit să dea detalii despre operațiunea respectivă pentru a nu induce teamă în rândul fanilor ce aveau să participe la Mondial. Pe durata CM 2018 și Departamentul de Stat american a dat un comunicat în care a anunțat asupra riscului ridicat ca grupuri teroriste să comită atentate în cursul Campionatului Mondial de Fotbal, desfăşurat în Rusia.

  • 3.031.768 de spectatori au fost prezenți pe stadioane la toate partidele Cupei Mondiale 2018 din Rusia
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!