ADVERTISEMENT
News

Rușii au încercat să fure vaccinul anti-Covid. Hackerii au atacat sistemul mai multor companii farmaceutice

Autor: Georgiana Dicu | 14.11.2020 | 12:55
Rușii au încercat să fure vaccinul anti-Covid. Hackerii au atacat sistemul mai multor companii farmaceutice
Hackerii atacă firmele care dezvoltă vaccinuri anti-COVID

Gigantul tehnologic Microsoft a detectat atacuri cibernetice împotriva companiilor și institutelor de cercetare care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19. 

ADVERTISEMENT

Atacurile au fost comise de trei grupări care, potrivit Microsoft lucrează pentru guvernele Rusiei, gruparea Strontium (Fancy Bear), și Coreei de Nord, grupările Zinc (Lazarus Group) şi Cerium.

Atacurile au vizat șapte companii din Canada, Franța, India, Coreea de Sud și Statele Unite implicate direct în cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor și tratamentelor pentru COVID-19.

Microsoft cere întărirea legislației care protejează facilitățile din domeniul sănătății

“În ultimele luni, am detectat atacuri cibernetice de la trei actori de stat național care vizează șapte companii importante implicate direct în cercetarea vaccinurilor și tratamentelor pentru COVID-19, a scris Tom Burt, vicepreședinte pentru securitatea și încrederea clienților, pe site-ul web Microsoft.

ADVERTISEMENT

Burt a precizat că cele șapte companii includ „companii farmaceutice de vârf și cercetători în vaccinuri din Canada, Franța, India, Coreea de Sud și Statele Unite. Atacurile au venit de la Strontium, un actor originar din Rusia, și doi actori originari din Coreea de Nord pe care îi numim Zinc și Cerium”, a adăugat el.

Microsoft îndeamnă la acțiuni guvernamentale pentru a proteja astfel de facilități.

“Microsoft solicită liderilor lumii să afirme că dreptul internațional protejează instituțiile medicale și să ia măsuri pentru a pune în aplicare legea”, a mai scris Tom Burt, citat de ZDNet„Credem că legea ar trebui aplicată nu doar atunci când atacurile provin de la agenții guvernamentale, ci și atunci când provin din grupuri criminale pe care guvernele le permit să opereze – sau chiar să le faciliteze – în cadrul granițelor lor.”

Președintele Microsoft, Brad Smith, intenționează să facă un apel similar liderilor lumii la Forumul virtual de pace de la Paris.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când hackerii au încercat să spargă sistemele companiilor farmaceutice. În iulie, Canada, Anglia şi SUA au fost ţintele atacurilor cibernetice vizând informațiile legate de vaccinurile anti-COVID-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!