Fotbal international

Rușii îmbină utilul cu plăcutul. Fanii lui Zenit, vaccinați la stadion înaintea meciurilor. Video

13.03.2021 | 21:48
Rusii imbina utilul cu placutul Fanii lui Zenit vaccinati la stadion inaintea meciurilor Video
ADVERTISEMENT

Marile puteri europene întrec de la distanță, prin intermediul fotbalului. Englezii vor să organizeze Euro 2020 singuri, în vreme ce rușii au început să vaccineze oamenii la stadion.

Clubul Zenit St. Pebersburg a anunțat că le oferă fanilor care merg la meciurile fostei echipe a lui Mircea Lucescu posibilitatea de a se vaccina gratuit, cu Sputnik V, soluția autohtonă anti-coronavirus.

ADVERTISEMENT

Campania a început cu ocazia meciului dintre Zenit și Akhmat Groznîi. Arenele din Rusia sunt deschise parțial, iar media spectatorilor ce au asistat pe viu la meciurile jucate de Zenit acasă în acest sezon este de 17.000 de oameni!

Rușii îmbină utilul cu plăcutul. Vaccinuri gratuite + acces în stadion, pentru fanii lui Zenit

Ceea ce nu este decât un vis pentru suporterii români reprezintă ceva perfect normal în Rusia. Fanii lui Zenit au voie să meargă pe stadion, chiar dacă în număr limitat. Mai mult decât atât, ei se pot vaccina chiar pe Gazprom Arena.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia meciului pe care liderul Zenit l-a jucat și câștigat cu 4-0 contra lui Akhmat Groznîi, fanii formației care a fost antrenată și de Mircea Lucescu s-au putut vaccina anti-COVID 19 cu ajutorul dozelor de Sputnik V, puse la dispoziție de club.

Campania este programată să dureze până la finalul sezonului. Ea se adresează tuturor suporterilor care merg pe Gazprom Arena și nu sunt mai tineri de 18 ani. Centrul de vaccinare pus la dispoziție de club a fost deschis cu două ore înaintea partidei jucate în data de 13 martie, anunță Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Suporterii mai au la dispoziție aproape două luni să se imunizeze

La fel ca vaccinurile utilizate în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, Sputnik V se administrează în două doze, astfel că fanii trebuie să meargă la cel puțin două partide disputate pe teren propriu, pentru a putea finaliza cu succes procesul de imunizare.

Pentru a se putea vaccina, suporterii lui Zenit trebuie să prezinte pașapoartele și cardurile naționale de sănătate. De asemenea, ei au nevoie de aprobarea prealabilă a unui medic, înainte de a le putea fi administrat vaccinul la stadion.

ADVERTISEMENT

Programul va rămâne deschis până la data de 2 mai, când Zenit joacă acasă cu Lokomotiv Moscova, în ultima etapă a campionatului. Formația de pe Gazprom Arena este campioană și lider, cu patru puncte avans față de Spartak Moscova, cu opt etape înaintea finalului de sezon.

ADVERTISEMENT