News

Rușii, îndemnați pe site-urile oficiale să obțină cetățenie română pentru 3000 de euro. Ce avantaje ar avea

Rușii, îndrumați pe site-urile oficiale să obțină cetățenie română pentru a se bucura de avantajele UE. Li se solicită prețul de 3000 de euro pentru un pașaport.
18.05.2022 | 10:43
Rusii indemnati pe siteurile oficiale sa obtina cetatenie romana pentru 3000 de euro Ce avantaje ar avea
Rușii, ghidați pe site-ul agenției de presă TASS cum să obțină cetățenie română. Sursa foto: documentexpert.md
ADVERTISEMENT

Pe site-ul agenției de presă rusă, TASS, sunt mai multe reclame cu obținerea unei cetățenii române și cu avantajele oferite de UE. Pe același site este precizată și suma de 3.000 de euro pentru un pașaport de la noi din țară.

Reclamă la pașapoarte românești pe site-urile rusești. Rușii, ghidați cum să devină cetățeni UE

De altfel, nu doar cetățenia română este scoasă la vânzare, ci și cea poloneză, la prețul de 2.000 de euro sau cea bulgară pentru suma de 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Reclama la pașaport românesc pe agenția TASS. Sursa foto: captură foto TASS

 

O dată ce rușii apasă pe reclama cu pricina, de pe agenția TASS, ei intră într-o pagină web unde li se explică procedurile de dobândire a cetățeniei române, poloneză sau bulgară și avantajele de a călători/stabili într-un stat al UE.

Rusii, ghidati cum sa-si obtina cetatenia UE
Rusii, ghidati cum sa-si obtina cetatenia UE. Sursa foto: captură foto TASS

 

”Cunoașterea limbii nu este necesară! Este permisă dublă cetățenie Cel mai simplu mod de legalizare în Europa. Rezultat garantat”, sunt câteva dintre explicațiile referitoare la avantajele de a avea pașaport românesc și a fi cetățean UE.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi 24, pe TASS nu sunt specificate și actele necesare de obținere a cetățeniei române. Agențiile de reclamă precizează că, după încheierea unui contract, de restul procedurilor se vor ocupa ”juriștii companiilor”.

Ce acte sunt necesare pentru a deveni cetățean român

Pe site-ul cetatenie.just.ro apar toate documentele necesare pentru a deveni cetățean român, pentru cei care nu sunt din teritoriu. Tot aici este precizat că:

ADVERTISEMENT

”Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, în temeiul dispoziţiilor art. 8 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;
b) dovedeşte, prin comportament, acţiuni şi atitudine, loialitate faţă de statul român, nu întreprinde sau sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept sau a securităţii naţionale şi declară că nici în trecut nu a întreprins asemenea acţiuni;
c) a împlinit vârsta de 18 ani;
d) are asigurate în România mijloace legale pentru o existenţă decentă, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor;
e) este cunoscut cu o bună comportare şi nu a fost condamnat în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetăţean român;
f) cunoaşte limba română şi posedă noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială;
g) cunoaşte prevederile Constituţiei României şi imnul naţional”, apare pe site-ul  cetatenie.just.ro

ADVERTISEMENT