News

Rușii neagă scufundarea crucișătorului Moscova. Ce spune ministerul Apărării despre explozia care a avut loc la bord

Rușii au negat scufundarea crucișătorului Moscova. Armata ucraineană a anunțat că a lovit nava cu mai multe rachete. Comunicat oficial al ministerului Apărării din Rusia
14.04.2022 | 14:37
Rusii neaga scufundarea crucisatorului Moscova Ce spune ministerul Apararii despre explozia care a avut loc la bord
Rușii neagă scufundarea crucișătorului Moscova la bordul cărui a avut loc un incendiu. Sursa foto - twitter
ADVERTISEMENT

Ucrainenii au anunțat încă de la prima oră a zilei că au atins cu un tir de rachete crucișătorul Moscova, dar nu a durat mult până când rușii au negat faptul că nava a fost scufundată. Chiar ministerul Apărării a difuzat o declarație care prezintă ultimele informații despre nava-amiral a flotei ruse.

Rușii au negat scufundarea navei Moscova

“Din cauza unui incendiu, muniţia a explodat la bordul crucişătorului de rachete Moskva. Nava a fost grav avariată”, a fost anunțul oamenilor lui Zelenski.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, echipajul aflat la bord avea să fie evacuat complet şi rușii anunțau o anchetă pentru a stabili cauza incendiului. În cele din urmă, aceștia au transmis că sursa incendiului de pe crucișătorul Moscova a fost localizată.

„Nu există foc deschis. Exploziile de muniție au fost oprite”, au precizat reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT

În același timp, rușii au anunțat că nici vorbă ca nava amiral să fie scufundată. Au recunoscut însă că se încearcă tractarea acesteia în port.

„Echipajul a fost evacuat către alte nave Flotei Mării Negre din zonă. Se fac aranjamente pentru a tracta crucișătorul. Cauza incendiului este în curs de cercetare”, au mai zis rușii.

ADVERTISEMENT

“Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti”, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Interesant este că nava este exact cea care participase în primele zile ale invaziei la un atac împotriva Insulei Şerpilor, situată în Marea Neagră, lângă graniţa cu România. În urma asaltului, 19 marinari ucraineni au fost capturați.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că, inițial, s-a spus despre aceștia că au fost uciși, mai ales că unul dintre marinari răspunsese destul de acid celor de pe navă care le-au cerut să se predea: “Navă rusească, du-te naibii!”, ar fi spus militarul. După câteva zile, toți cei 19 au fost schimbați cu prizonieri ruși.

Mai trebuie spus că purtătorul de rachete Moscova este considerat cea mai importantă navă a flotei rusești din Marea Neagră. Aceasta are un complex de rachete P-1000 Vulkan, cu 16 instalaţii de lansare care pot fi folosite în acelați timp.

De precizat că au apărut și mai multe imagini care arătau nava imediat după ce aceasta a luat foc. De altfel, unul dintre consilierii lui Zelenski, Oleksiï Arestovitch, a declarat pe o rețea de socializare că “a sosit o surpriză la nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră”. “Arde cu intensitate. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil de ştiut când vor putea primi ajutor”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT