Sport

Ruşii nu țin cont de pandemie! Număr record de spectatori preconizat pentru cursa de Formula 1 de la Soci

13.08.2020 | 13:49
Rusii nu tin cont de pandemie Numar record de spectatori preconizat pentru cursa de Formula 1 de la Soci
ADVERTISEMENT

Greu de tot, dar până la urmă sezonul de Formula 1 din acest an a demarat, deşi multă lume era sceptică pentru şansele ca acest lucru să mai fie pus în practică. Evident, vorbim despre un sezon de Formula 1 desfășurat în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronoavirus, care s-a transformat într-un minisezon, după ce multe Mari Premii au fost anulate.

Britanicul Lewis Hamilton este marele favorit pentru un nou titlu mondial, cu care ar egala recordul de şapte cununi mondiale deţinut de germanul Michael Schumacher. Practic, e greu de crezut că ar putea exista cineva care să conteste supremaţia lui Hamilton la acest moment, el având şi cea mai bună maşină din circuit, de departe.

ADVERTISEMENT

După ce am asistat la situaţii neobişnuite în Marele Circ, în sensul în care am avut parte în program de două curse în Austria şi alte două la Silverstone, în Anglia, doar pentru a acoperi calendarul ciuntit serios de pandemie şi de a crea cadrul pentru acordarea titlului de campion mondial, iată că ne pregătim de acum şi pentru momentul mult aşteptat al primelor curse cu accesul spectatorilor.

Prima cursă cu spectatori în Formula 1 va fi la Mugello

Acest lucru se va petrece prima dată la MP al Italiei, de la Mugello, care va avea loc pe 13 septembrie, dar organizatorii nu au specificat încă la ce număr de spectatori s-au gândit să primească pentru vizionarea live.

ADVERTISEMENT

Nu la fel stau lucrurile în privinţa MP al Rusiei, care se va ţine două săptămâni mai târziu, pe circuitul tradiţional de la Soci. Organizatorii sunt foarte optimişti în privinţa faptului că ar putea vinde bilete pentru 50 la sută din capacitate.

Guvernul Rusiei e gata să dea undă verde cursei cu public

„De trei luni nu am vândut deloc bilete. Acum, puțin câte puțin, vânzările se întorc, cu anunțul Guvernului că va avea loc cursa și cu anunțul nostru legat de programul de divertisment”, a declarat Alexey Titov, directorul circuitului de la Soci, pentru Motorsport.com.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă 50 la sută din capacitate? Pe autodromul de la Soci capacitatea maximă este de 60-65.000 de locuri. Prin urmare, ruşii vor să primească un număr record pentru manifestările sportive de la declanşarea pandemiei, între 30.000 şi 32.000 de oameni.

Se așteaptă reacția OMS

Evident, o asemenea iniţiativă nu poate fi posibilă decât cu acordul autorităţilor, dar semnalele în această direcţie sunt extrem de pozitive şi de aceea şi organizatorii de la Soci au făcut declaraţii care întăresc ideea că vom vedea pentru prima dată un număr mare de spectatori la o întrecere sportivă.

ADVERTISEMENT

Nu a fost luată în calcul reacţia OMS, care continuă să susţină ideea că manifestările sportive pot reprezenta serioase surse de pericol cu infectarea cu COVID 19 şi recomandă fie susţinerea întrecerilor cu tribunele goale, fie cu un număr foarte redus de spectatori.

ADVERTISEMENT