News

Rușii simulează bombardarea bazei militare Deveselu! Semne îngrijorătoare din Est

27.03.2019 | 09:32
Rușii simulează bombardarea bazei militare Deveselu!

Moscova a dislocat deja în Crimeea Bombardiere nucleare tip Tupolev 22, iar acum continuă jocurile de război în zona Mării Negre, aducând mai mult de 1.500 de militari care efectuează exerciții. Mai exact, este vorba despre câteva manevre în care este implicată o cantitate mare de tehnică militară. Imobilizate vor fi și sute de avioane și elicoptere militare, dar și vehicule amfibii, iar, conform ultimelor informații, scenariul este unul ofensiv, căci militarii exersează un desant aerian și naval într-o zonă „inamică”.

Rușii simulează bombardarea bazei militare Deveselu

Într-un comunicat de presă, responsabilii militari de la Moscova au precizat că: „Unităţile se vor antrena pentru desfăşurarea rapidă de trupe în cel mai scurt timp posibil. Personal militar şi echipamente vor fi lansate din avioane”. De asemenea, potrivit adevărul.ro, aviația militară rusă a trecut la antrenamente delicate pentru a avea succes într-o posibilă misiune de atac asupra scutului antirachetă de la Deveselu.

Practic, „cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”. Despre această situație a vorbit și fostul director al SRI, Costin Georgescu. „Din păcate această atitudine agresivă a ruşilor a intrat în cotidian încât putem spune că nimic nu mai este nou pe frontul de Est. Prin aceste manevre, Moscova îşi atinge două scopuri. În primul rând îşi antrenează militarii, dar, mai important, induc sentimentul de teamă în zonă Mării Negre şi nu numai. Este o tactică tipic sovietică pe care Putin a învăţat-o foarte bine”, a spus fostul director al SRI.

Rușii simulează bombardarea bazei militare Deveselu! Semne îngrijorătoare din Est
Este vorba despre câteva manevre în care este implicată o cantitate mare de tehnică militară

„Cei care sunt responsabili acum fac un joc periculos pentru că pun în pericol și siguranța României”

Mai mult, acesta menționează și că: „ar fi obligatoriu să avem şi noi cu ce să ne apărăm, dar din păcate ritmul de înzestrare al Armatei este unul deficitar. Nu suntem în stare să cheltuim cei doi la sută din PIB aşa cum ne-am angajat. Şi mai avem o problemă. Din respectivul procent pentru Apărare, MApN foloseşte de fapt mult mai puţin pentru că din cei 2 la sută sunt achitate şi pensiile militare.

Deci nu toţi banii alocaţi pentru Armată, pentru pregătire, întreţinere şi înzestrare, cum se dă de înţeles. Oricum, cei care sunt responsabili acum fac un joc periculos pentru că, prin deciziile lor, pun în pericol chiar şi siguranţa României”, spune Costin Georgescu.

Tags: