Fotbal intern

Rușine colosală pentru Dinamo! De ce vor rămâne spaniolii în istoria clubului din „Ștefan cel Mare”

16.11.2020 | 09:30
Rusine colosala pentru Dinamo De ce vor ramane spaniolii in istoria clubului din Stefan cel Mare
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero și spaniolii săi au provocat suporterilor dinamoviști una dintre cele mai mari umilințe din istoria clubului. Parcursul atât de slab în Casa Pariurilor Liga 1 este o rușine unică având în vedere ce planuri mărețe flutura noua conducere din „Ștefan cel Mare” în urmă cuu numai două, trei luni.

Niciodată în istoria clubului Dinamo “câinii roșii” nu au avut doar o singură victorie în primele 10 etape ale campionatului României și este pentru prima oară în cei 72 de ani ai istoriei lor când dinamoviștii nu câștigă niciun meci pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Singura victorie a lui Dinamo a venit în meciul cu Gaz Metan din septembrie, scor 3-1, iar de atunci Dinamo a mai reușit doar 3 rezultate de egalitate. Ba mai mult, niciodată Dinamo nu a avut 6 înfrângeri în primele 10 etape din Liga 1.

Spaniolii lui Dinamo scriu încă o „pagină neagră” în istoria de 72 de ani a clubului

Chiar dacă Dinamo a revenit de la 0-1 în meciul cu Astra, evitând astfel rușinea ultimului loc, nimic din jocul echipei, statistici sau din conturile clubului nu lasă vreo speranță suporterilor dinamoviști. Dinamo are doar șase puncte și chiar dacă anul trecut clubul trecea printr-o situație dificilă, echipa câștigase zece puncte și avea un golaveraj 13-19, față de 9-14 cât are acum.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu reușește să profite de bunăvoința Ligii Profesioniste de Fotbal și a Federației Române de Fotbal, care au mărit numărul de echipe în noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1, iar asta a ajutat clubul să rămână în prima ligă. Numai că Dinamo are un început de sezon mai slab decât anul trecut, deși a fost adus antrenor cu pretenții și nu mai puțin de 14 jucători noi.

Deși Cosmin Contra a făcut nu mai puțin de 14 transferuri, spaniolii lui Dinamo, cu zeci de meciuri în La Liga, se zbat la coada clasamentului în campionatul României, deși fondul de salarii al lui “El Nuevo Dinamo” ajunge la aproximativ 400.000 de euro lunar, mai mult decât câștigă vedetele FCSB-ului în frunte cu Man și Coman.

ADVERTISEMENT

Cu Cosmin Contra pe bancă, Dinamo are cel mai slab start de sezon din istorie

Parcursul dezastruos al lui Dinamo din acest sezon poate fi comparabil doar cu cel din ediția 1959/1960, când totuși Dinamo reușea 2 victorii, 4 rezultate de egalitate și suferea 4 înfrângeri, cu un minim istoric de goluri marcate: 8, față de 9, cât a reușit acum, în timp ce doar „dușmanii” Dennis Man și Florin Tănase au marcat împreună 18 goluri!

Dezastrul se accentuează dacă analizăm ce se întâmplă în apărarea dinamoviștilor, care au primit nu mai puțin de 14 goluri. Cea mai slabă defensivă a clubului a fost cea din sezonul 2010/2011, când Dinamo primea 21 de goluri, în timp ce în startul sezonului trecut încasau 19, vorbind, în continuare, de primele 10 etape ale sezoanelor respective.

ADVERTISEMENT

Dacă Dinamo ar fi pierdut meciul cu Astra, ar fi ajuns la 6 meciuri consecutive pierdute și ar fi fost la un pas de a deveni din nou “Agentul 007”, cum a fost numită echipa în sezonul 2002/2003, când a avut 7 înfrângeri consecutive cu Mircea Rednic pe bancă și cu Cristi Borcea ca finanțator principal.

Cum arată cele mai negre sezoane ale lui Dinamo, după primele 1-0 etape:

  • Sezonul 2020/21 – 6 puncte: Victorii – 1 / Egaluri – 3 / Înfrângeri -6
  • Sezonul 1967/68 – 9 puncte: Victorii – 2 / Egaluri – 5 / Înfrângeri – 3
  • Sezonul 1959/60 – 8 puncte: Victorii – 2 / Egaluri – 4 / Infrangeri – 4

Situația este și mai dramatică dacă ne gândim la faptul că înainte de 1989 echipele primeau doar 2 puncte la victorie, nu 3 ca în fotbalul din zilele noastre. Astfel, înainte de meciul cu FC Voluntari, Dinamo are cele mai puține puncte și victorii înregistrate vreodată după 10 etape, iar la nivel de goluri primite și marcate, doar o singură dată a stat mai slab la aceste capitole.

  • 3 goluri are Borja Valle, cel mai bun marcator al lui Dinamo, un gol pentru fiecare 10.000 de euro din salariul lunar de 32.500 de euro pe care și l-a negociat cu Pablo Cortacero & comp.
ADVERTISEMENT