Sport

Rușine istorică! Echipa Statelor Unite a ratat calificarea în finala probei de ștafetă 4×100 de metri plat de la Tokyo. Video

Echipa Statelor Unite, principala favorită la aurul olimpic, nu a prins calificarea în finala probei de ștafetă 4x100 de metri plat de la Tokyo. Reacțiile din SUA au fost virulente.
05.08.2021 | 07:26
Rusine istorica Echipa Statelor Unite a ratat calificarea in finala probei de stafeta 4x100 de metri plat de la Tokyo Video
ADVERTISEMENT

Surpriză uriașă în calificările de la ștafetă 4×100 de metri plat de la Tokyo. Echipa Statelor Unite ale Americii nu a prins ultimul după ce a încheiat abia pe locul șase în semifinale.

Cu trei dintre cei mai rapizi sprinteri din acest an, echipa Statelor Unite ale Americii era mare favorită la câștigarea medaliei de aur. Însă, americanii vor privi finala la televizor după un lanț de erori.

ADVERTISEMENT

Echipa Statelor Unite a ratat calificarea în finala probei de ștafetă 4×100 de metri plat

Trayvon Bromell, Fred Kerley, Ronnie Baker și Cravon Gillespie au fost sprinterii care au reprezentat Statele Unite în concurs, însă au încheiat pe un modest loc șase în semifinale, care nu le dă nicio șansă să spere la finală.

Americanii au încheiat în urma Chinei, Canadei, Italiei, Germaniei și Ghanei în seria semifinală, cu timpul de 38 de secunde și 10 sutimi: “Nu am reușit să ducem treaba la bun sfârșit. Asta e tot”, a spus Fred Kerley.

ADVERTISEMENT

“Este dificil să facem cursa perfect cu doar câteva antrenamente, dar asta este”

După cursă, doar Fred Kerley și Ronnie Baker au vorbit cu presa, iar cel din urmă a fost uluit de contraperformanța reușită de americani:

“Fred a alergat 9,8 în acest an, eu am alergat 9,8. Este dificil să facem cursa perfect cu doar câteva antrenamente, dar asta este”, a spus Ronnie Baker.

ADVERTISEMENT

Când au fost întrebați de cât de mult timp au avut la dispoziție pentru antrenament, cei doi au fost extrem de succinți: “Nu știu”, a spus Kerley, în timp ce Baker s-a rezumat să spună: “Nu mult”.

VEZI VIDEO SCHIMBUL GREȘIT AL AMERICANILOR: 

Carl Lewis i-a făcut praf: “A fost o jenă totală”

Legendarul sprinter american Carl Lewis, care a făcut parte din ștafeta de 4×100 de metri învingătoare în 1984 și 1992 i-a criticat dur pe conaționali:

ADVERTISEMENT

“Totul a fost greșit în ștafeta masculină a SUA. Sistemul de predare al ștafetei a fost greșit, sportivii, a fost clar că nu existat un lider.

A fost o jenă totală și complet inacceptabilă pentru o echipă din SUA”, a scris Carl Lewis pe Twitter.

Ultima dată când americanii au luat aurul olimpic în ștafeta de 4×100 de metri plat a fost în 2000, la Sydney. La feminin, americancele au reușit calificarea în ultimul act cu al doilea timp.

ADVERTISEMENT