Fotbal intern

Rușine istorică! Mircea Rednic i-a umilit pe “câini”! Cronica celui mai dur eșec din “Groapă” în 35 de ani

26.02.2021 | 22:24
Rusine istorica Mircea Rednic ia umilit pe caini Cronica celui mai dur esec din Groapa in 35 de ani
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost umilită în Șoseaua Ștefan cel Mare cu 0-5 de Viitorul. Mircea Rednic a administrat celor de la Dinamo cel mai usturător eșec din ultimii 35 de ani pe propriul teren. “Câinii” fac o lună fără gol marcat și cad pe locurile de baraj. În ciuda eforturilor făcute de cei din DDB care adună bani pentru licență, jocul echipei este sumbru. Sperăm că nu și viitorul ei. 

Început abrupt în Dinamo – Viitorul! Jo Santos, recital în Ștefan cel Mare

Meciul din Șoseaua Ștefan cel Mare a început abrupt pentru dinamoviști. Marco Ehmann a degajat balonul în Cosmin Matei, balonul a sărit la Jo Santos, care l-a executat din 16 metri pe Mihai Eșanu. Din minutul 4, Viitorul a preluat conducerea.

ADVERTISEMENT

Și echipa lui Rednic s-a așezat foarte comod la conducerea meciului. Dinamoviștii nu s-au regăsit și Jo Santos și-a continuat recitalul. După un sfert de oră, după o acțiune personală, aripa Viitorului a obținut un penalty, fiind faultat de Fabbrini.

George Ganea l-a executat pe Eșanu cu un șut sigur în colțul din dreapta portarului. După un sfert de oră, meciul între vecinele de clasament era, practic, încheiat. Înaintea confruntării, Viitorul avea un punct mai puțin ca Dinamo, însă diferența din această seară a fost ca de la cer la pământ.

ADVERTISEMENT

Același Jo Santos a mai trimit o dată în poartă în minutul 27, însă dinamoviștii au fost salvați de această dată de fluierul lui Cojocaru, care a acordat un fault în atac. Dinamoviștii nu au legat nimic și seceta din atac continua.

Dinamo, secetă în atac! Fără gol de o lună în Liga 1

Poate că nu este o coincidență că ultimul gol marcat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1 datează din 31 ianuarie, de la victoria cu UTA Arad, scor 1-0. Au trecut de atunci patru etape fără gol marcat: FCSB (0-1), U Craiova (0-1), Sepsi (0-0) și Astra Giurgiu (0-2).

ADVERTISEMENT

Iar în prima repriză, nici măcar nu s-a pus problema ca Dinamo să își creeze șanse. Valentin Cojocaru a avut parte de o repriză liniștită, spre deosebire de Mihai Eșanu, pus la treabă grea. Portarul lui Dinamo a fost ezitant și e posibil ca la acest meci să fi expirat creditul tânărului portar. Nou-venitul Gudmund Kongshavn așteaptă debutul.

Ganea și Ciobanu i-au persiflat pe “câini” în final de repriză: 0-3!

Dezastrul din prima repriză a fost complet după o acțiune în care Viitorul a persiflat defensiva dinamovistă. Ganea a scăpat singur a driblat doi adversari, a intrat în unghi și a centrat pentru Andrei Ciobanu, care i-a mai întors o dată pe fundașii dinamoviști înainte să îl execute pe Eșanu. 0-3 și Dinamo era la pământ.

ADVERTISEMENT

Partea secundă a început într-o notă mai relaxată. Viitorul a mai redus turațiile, fiind la adăpostul avantajului de trei goluri. Dinamo a încercat să dea golul de onoare, însă poarta lui Cojocaru nu a fost în pericol.

Tsoumou, gol după 3 minute de la debut!

Junii lui Rednic au cedat inițiativa gazdelor, însă nu au părut în niciun moment că sunt deranjați de faptul că dinamoviștii au mingea. “Câinii” nu au avut colți și se apropiau cu pași repezi de al cincilea meci la rând în Casa Pariurilor Liga 1 fără gol marcat.

Mircea Rednic a efectuat toate cele 5 schimbări în repriza secundă. Juvhel Tsoumou și-a făcut debutul în tricoul Viitorului în meciul cu Dinamo. Fostul vârf al celor de la FCSB a marcat golul de 4-0 în minutul 79, la patru minute de când a intrat pe teren.

Dinamo, eșec usturător cu 0-5! De 35 de ani n-au mai trăit o astfel de umilință

Două minute mai târziu, Andrei Ciobanu a făcut 5-0 cu un șut din afara careului. Fără efort, Viitorul i-a umilit pe “câini” la ei acasă. Dincolo de cele cinci goluri încasate de Dinamo, îngrijorător este că perspectivele sunt sumbre pentru echipa lui Jerry Gane. O apărare ridicolă și un atac steril, fără gol de o lună.

Cu acest eșec, Dinamo coboară pe locurile de baraj, cu 26 de puncte. “Câinii” au evoluat execrabil. O apărare de divizii inferioare și un atac inexistent. O cascadă de gafe, lipsă de ambiție, lipsă de luciditate și nicio realizare fotbalistică. Zero barat.

  • 1986 este anul în care Dinamo a pierdut ultima dată în “Groapă” cu 0-5 (Sportul Studențesc)
  • 5 victorii a obținut Viitorul pe stadionul lui Dinamo de când s-a înființat echipa din Ștefan cel Mare
ADVERTISEMENT