Sport

Ruşinea secolului! Cronica meciului Dinamo – U Cluj, 1-1, care îi retrogradează pe “câini” pentru prima oară!

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului. „Câinii" nu au putut întoarce eșecul (0-2) din partida tur cu U Cluj și au un viitor în ceață.
29.05.2022 | 23:50
Rusinea secolului Cronica meciului Dinamo  U Cluj 11 care ii retrogradeaza pe caini pentru prima oara
Ruşinea secolului! Cronica meciului Dinamo - U Cluj, 1-1, care îi retrogradează pe "câini" pentru prima oară!
ADVERTISEMENT

Dinamo – U Cluj a fost cel mai așteptat baraj din istoria fotbalului românesc. Două formații cu galerii unite au ajuns în fața unui duel după care doar una rămâne „în viață”.

Atmosferă de mare meci în Şoseaua Ştefan cel Mare! Fanii, încrezători pentru un nou miracol

A fost o atmosferă de sărbătoare în Şoseaua Ştefan cel Mare. Frenezia tribunelor dinainte de meci aducea aminte de meciurile de titlu jucate de Dinamo în urmă cu mai bine de un deceniu şi nu de o confruntare de baraj, pentru menţinerea în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Cu tribunele arhipline, speranţele erau mari înaintea returului deşi “câinii” aveau de recuperat un deficit de două goluri din tur. Însă, în debut de meci nimeni nu se gândea la scor, iar fanii au fost “trup şi suflet” alături de jucători.

Dinamo, mai activă în start de meci! Irobiso şi Torje au trecut pe lângă gol

Startul de meci a fost cu Dinamo mai prezentă în atac, în mod logic. Christian Irobiso a fost aproape de deschiderea scorului, însă a ratat de puţin reluarea spre poartă din poziţie bună, în minutul 5.

ADVERTISEMENT

Patru minute mai târziu, Gabi Torje, scăpat singur în dreapta a şutat periculos, însă mingea a fost reţinută de Gorcea. U Cluj s-a mulţumit să stea la cutie şi să încerce să lovească pe contraatac. Emoţiile erau la cote maxime în tribune, însă echipa lui Lincar a reuşit să absoardă presiunea.

Eşanu, un nou black-out! A lăsat în poartă “centrarea” lui Tescan

Deschiderea scorului a venit în minutul 17. Tescan a vrut să centreze de la 30 de metri de poartă, însă mingea a luat mai mult efect şi a aterizat sub bară şi a intrat în poartă. Eşanu a fost surprins prea avansat şi mingea a intrat în poartă.

ADVERTISEMENT

Din tribune s-a revărsat un val de ameninţări la adresa portarului care a gafat şi în meciul tur. Un gol ciudat, care a adus disperarea printre fanii dinamovişti. Dinamo s-a aruncat în atac şi a reuşit să echilibreze imediat disputa.

Morar a reaprins speranţa! Gol simplu după o acţiune superbă a lui Matei

Vlad Morar a reluat în poartă după o acţiune superbă a lui Cosmin Matei şi fanii au trecut de la furie la speranţă. Au urmat minute spectaculoase, cu un joc pe contre, Dinamo irosind o ocazie uriaşă prin acelaşi Torje, în minutul 22.

ADVERTISEMENT

Şutul mijlocaşului a trecut puţin pe lângă poarta lui Gorcea. Spiritele s-au încins şi în teren, cele două formaţii fiind la un pas de bătaie după o fază confuză la mijlocul terenului. U Cluj a încercat să fragmenteze cât mai mult jocul.

U Cluj a fragmentat jocul în finalul reprizei!

Ardelenii au întârziat cât mai mult posibil să repună mingea în joc, însă, de neînţeles, dinamoviştii au abuzat de pasele lungi, care de puţine ori şi-au găsit ţinta. După 10 minute extrem de fragmentate, Torje a ieşit din nou la rampă.

Mijlocaşul a pasat superb către Andrei Radu, dar fundaşul a reluat slab, şutul său fiind blocat de Gorcea. Dinamo nu a atacat lucid şi asta le-a uşurat misiunea adversarilor, a căror singur obiectiv a fost să tragă de timp.

La cabine s-a intrat cu 1-1, un scor excelent pentru U Cluj. Tragerile de timp ale ardelenilor i-au exasperat pe dinamovişti, însă acţiunile de atac ale “câinilor” au fost haotice, singurul care a oferit puţină claritate fiind Gabi Torje.

Dinamo, fără imaginaţie pe faza de atac! Pires şi Filip, “grei” la centrul terenului.

Partea a doua a început cu lipsa de luciditate a dinamoviştilor, care nu ştiau cum să atace. Pasele nu se legau, iar singura soluţie a fost pasa lungă. Irobiso, deseori izolat, a fost lăsat să se bată cu apărătorii adverşi.

U Cluj a făcut pasul în spate şi părea că singurul obiectiv este să joace la trecerea timpului. Ioan Filip şi Romario Pires au fragmentat excelent jocul şi chiar dacă posesia a fost a dinamoviştilor, acest lucru nu părea să îi afecteze pe ardeleni.

În minutul 53 a venit una dintre cele mai controversate faze. Unul dintre apărătorii clujeni a degajat mingea în contra lui Irobiso, atacantul dinamovist reuşind să rămână cu mingea. Atacantul a căzut în careu după duelul cu un fundaş advers, dar Cojocaru a lăsat jocul liber, spre disperarea dinamoviştilor.

Cosmin Matei, execuţie la indigo cu cea a lui Tescan! Mingea a lovit doar bara

Cosmin Matei a avut o centrare “a la Tescan”, iar mingea trimisă de dinamovist a lovit bara, o fază la indigo cu golul marcat de ardeleni în prima parte. “La ei a intrat”, a fost remarca dezamăgită a fanilor dinamovişti.

Dusan Uhrin a mutat primul, în minutul 63. Au intrat Mirko Ivanovski şi Ahmed Bani în locul lui Geani Creţu şi Mihai Morar. A fost schimbat şi autorul golului marcat de U Cluj, Tescan i-a lăsat locul lui Balgiu.

Abundenţă de cornere la poarta lui Gorcea! Clujenii au absorbit atacurile adverse

În lipsa ideilor în atac, speranţele dinamoviştilor s-au legat de fazele fixe. A fost o abundenţă de cornere la poarta lui Gorcea. Fundaşii adverşi au respins cu brio mingile, deşi presiunea dinamovistă a fost accentuată.

Clujenii au continuat să fragmenteze jocul şi tribunele au văzut ultimul sfert de oră în picioare. În ciuda prestaţiei palide a “câinilor”, a lipsei de idei, fanii încă sperau. Deşi la un moment dat, clujenii au dat impresia că pot să absoarbă uşor atacurile adverse, chiar dacă au cedat posesia.

Gorcea, “înger şi demon” pentru U Cluj!

Gorcea a fost la un pas de o gafă colosală cu 10 minute înainte de final. A scăpat din mâini o minge simplă, dar norocul lui a fost că în apropiere a fost un fundaş advers şi a degajat balonul din faţa porţii.

Portarul şi-a spălat păcatele la faza imediat următoare când a respins în corner şutul puternic al lui Ivanovski. Ultimele minute ale meciului au fost fragmentate. U Cluj a continuat cu succes tragerile de timp.

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului! “Câinii” şi-au etalat neputinţa în cel mai jalnic mod

Drama celor de la Dinamo este că nu a avut nici fază clară în repriza a doua, cu un stadion plin în spate, în faţa unei echipe de liga secundă. Doar nşte mingi aruncate în careu din faze fixe. Asta în timp ce suporterii au cântat până în ultimul minut.

Mai multă agitaţie a fost pe pista de atletism decât pe teren. Jandarmii au intrat pentru a stopa orice iniţiativă de invadare a gazonului, în timp ce, pe teren, “câinii” au fost neputincioşi, fără să fie capabili să lege trei pase simple.

Duminică, 29 mai 2022, la ora 23:00, Dinamo a retrogradat oficial din Liga 1. După 74 de ani de existenţă, la ultimul meci al echipei pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, “câinii” au părăsit prima ligă.

ADVERTISEMENT