News

Ruşinos! Ce au găsit comisarii Gărzii de Mediu în staţiunile de pe litoralul românesc. S-au dat amenzi mari

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări în această perioadă, pe stațiunile de pe litoralul românesc și au fost nevoiți să aplice zeci de amenzi, cu sume uriașe. Ce au găsit?
16.08.2022 | 22:02
Rusinos Ce au gasit comisarii Garzii de Mediu in statiunile de pe litoralul romanesc Sau dat amenzi mari
Munți de gunoaie pe litoral, găsite de Garda de Mediu. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Munți de gunoaie pe litoralul românesc, găsiți de reprezentanții Gărzii de Mediu. Drept urmare, s-au aplicat zeci de amenzi, în valoare totală de 1,2 milioane de lei.

Amenzi și suspendări de activitate pe litoral. Garda de Mediu a găsit munți de gunoaie

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat sancțiunile după ce au făcut verificări la mare, în perioada 11 iunie-14 august. Printre locațiile controlate se află unități de cazare, operatorii de salubritate sau șantiere.

ADVERTISEMENT

Pe lângă amenzi, s-au întocmit și sesizări penale și s-au impus suspendări de activitate până la soluționarea problemelor. Mai exact, s-au efectuat 182 de inspecții, s-au dat 84 de sancțiuni, iar amenzile au o valoare întreagă de 1.204.000  lei.

Garda de Mediu mai informează într-un comunicat de presă că un număr de 6 suspendări de funcționare s-au făcut în total. La acestea se adaugă desființarea unor lucrări sau confiscarea unui autovehicul.

ADVERTISEMENT

Garda de Mediu a aplicat și sancțiuni penale la mare. Care a fost cauza

În ceea ce privește sesizarea penală, s-a întocmit din cauza descoperirii unei depozitări ilegale de deșeuri.  Liderii Gărzii de Mediu speră ca prin aceste demersuri lucrurile să stea mai bine pe litoral, în acest sezon estival, care se va termina curând.

”Am extins numărul de controale în zona stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiștii care își petrec vacanța aici să se bucure de plaje și unități de cazare curate și primitoare.

ADVERTISEMENT

Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancțiuni drastice și am ajuns până la suspendări de activitate și sesizări penale pentru cei care nu înțeleg că trebuie să respecte legea.

Sperăm că, pe viitor, cei vizați vor înțelege că unde-i lege nu-i tocmeală și vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancționați!”, este menționat într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu.

ADVERTISEMENT

Între timp, la malul Mării Negre lucrurile par să stea mai bine, din punct de vedere al numărului de turiști. De când prețurile sunt mai acceptabile, weekend-urile se aglomerează pe plaje, potrivit Digi 24.

De exemplu, în minivacanța de Sfânta Maria, la mare au fost peste 200.000 de oameni. Aceștia au intrat cu mulțimile în apă și au ocupat în număr mare șezlongurile.

ADVERTISEMENT