Un studiu realizat de oamenii de știință din Finlanda spune care este, de fapt, rutina ce îți poate prelungi semnificativ viața. Specialiștii au demontat un mit și dezvăluie obiceiul care poate avea loc în jurul vârstei de 40 de ani. Despre ce este vorba, în realitate.
Te afli în jurul vârstei de 40 de ani și vrei să faci anumite schimbări? Cercetătorii finlandezi sunt de părere că se poate! Aceștia au desființat o poveste care s-a vehiculat în ultimii ani în rândul populațiilor din lumea întreagă.
Oamenii de știință arată care este practica ce îți poate extinde în mod considerabil viața. Cel mai recent studiu demonstrează faptul că slăbitul poate avea efecte pozitive asupra organismului uman. Orice pierdere în greutate este de bun augur.
Specialiștii transmit că slăbitul poate reduce semnificativ riscurile de boli cronice și deces dacă are loc în jurul vârstei de 40 de ani. Cercetătorii au testat acest lucru după ce au urmărit peste 23.000 de persoane timp de până la 35 de ani.
Concret, experții din Finlanda au arătat că adulții care au slăbit în jurul vârstei de 40 de ani au trăit mai mult. Mare atenție, pierderea în greutate trebuie să se facă fără ajutorul operațiilor sau medicamentelor pentru slăbit.
„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu cercetările chineze care au arătat beneficii asupra mortalității abia după 30 de ani de urmărire.
Beneficiile sănătății în urma pierderii în greutate la mijlocul vieții pot avea nevoie de decenii pentru a deveni vizibile, ceea ce contrazice așteptările legate de rezultate imediate”, a explicat Dr. Timo Strandberg, autorul principal al studiului și profesor la Universitatea din Helsinki, în JAMA Network Open.
Participanții la studiu s-au bucurat de o stare de sănătate mai bună decât cei care au rămas supraponderali. Rezultatele au mai arătat și că candidații la studiu au pierdut, în medie, doar 6,5% din greutatea corporală.
Mai exact, este vorba de echivalentul a aproximativ 6 kilograme pentru o persoană cu o greutate de 90 kg. Asta înseamnă că rutina din jurul vârstei de 40 de ani, adică slăbitul, nu a fost deloc una dramatică și foarte vizibilă cu ochiul liber.
Mai mult, persoanele care au reușit să treacă de la supraponderabilitate la o greutate sănătoasă au avut un risc cu 48% mai mic de a dezvolta boli cronice. De asemenea, au avut un risc cu 19% mai mic de deces în următoarele decenii.