Sport

Real Madrid „sparge banca”! A pregătit 40 de milioane de euro pentru un puști care a făcut senzație în Champions League

Florentino Perez pregătește reînvierea erei galactice la Real Madrid. Liderul din LaLiga oferă 40 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui Ajax.
04.01.2022 | 12:07
Real Madrid sparge banca A pregatit 40 de milioane de euro pentru un pusti care a facut senzatie in Champions League
ADVERTISEMENT

În vară, Real Madrid a cheltuit 31 de milioane de euro pentru transferul lui Eduardo Camavinga, de la Rennes. Acum, „galacticii” vor să cumpere un alt „închizător” de viitor.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti și-a îndreptat atenția spre Ajax, o echipă recunoscută pentru propria pepinieră, dar și o echipă care a făcut senzație în acest sezon de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Real Madrid îl vrea pe Ryan Gravenberch, de la Ajax

Concret, ținta lui Real Madrid este Ryan Gravenberch. Mijlocașul central este internațional olandez și are doar 19 ani, stilul său de joc fiind asemănat cu cel al lui Paul Pogba.

Cotat de transfermarkt.com la 33 de milioane de euro, Gravenberch măsoară 190 cm, iar în acest sezon a bifat 25 de prezențe pentru Ajax, în toate competițiile, perioadă în care a marcat un gol și a oferit trei assist-uri.

ADVERTISEMENT

Interesul Realului pentru mijlocașul olandez, pentru care e dispusă să plătească și 40 de milioane de euro, a fost anunțat pe Twitter de către jurnalistul spaniol Rudy Galetti.

„Real Madrid îl vrea pe Ryan Gravenberch. Clubul poartă discuții cu agentul Mino Raiola, iar lucrurile merg pe drumul cel bun.

ADVERTISEMENT

Dacă se vor înțelege și cu fotbalistul, Real va plăti către Ajax între 35 și 40 de milioane de euro, plus bonusuri, pentru a-l aduce la Madrid în iunie”, a scris jurnalistul.

Erling Haaland și Kylian Mbappe, principalele ținte ale lui Florentino Perez

Deși se gândește la viitor, Florentino Perez are alte două ține importante pentru perioada de mercato din vară. Zvonurile spun că Real Madrid e hotărâtă să plătească 100 de milioane de euro pentru Erling Haaland. Norvegianul mai are însă contract cu Borussia Dortmund până în 2024, iar „galacticii” nu sunt singurii care îl vor.

ADVERTISEMENT

Mult mai multe șanse sunt ca pe Santiago Bernabeu să ajungă Kylian Mbappe, cel care tocmai a intrat în ultimele șase luni de contract cu Real Madrid. Francezul visează de mic să joace în tricoul „blanco”, iar mutarea se putea face încă de vara trecută.

„În vară, ambiţiile mele erau clare, doream să plec şi clubul să aibă timp să aducă pe cineva în locul meu. În momentul de faţă viitorul meu nu mai este pentru mine o prioritate. Am crezut că aventura mea la PSG s-a încheiat. Am vrut altceva.

Am dat totul la PSG şi cred că am făcut-o bine. Plecarea era următorul pas logic. Sunt ataşat de PSG şi, dacă era să plec, o făceam doar pentru Real Madrid”, a declarat chiar Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT