Fotbal international

Patronul lui AS Monaco, acuzat că a vândut un tablou fals. Ce sumă record a primit

Dmitry Rybolovlev, patronul lui AS Monaco, este în centrul unui scandal în lumea artelor din cauza unui tablou pe care l-a vândut. Oligarhul rus a obţinut 450 de milioane de dolari pentru o pictură pe care în 1958 s-au plătit 60 de dolari.
22.11.2017 | 08:07
Patronul lui AS Monaco acuzat ca a vandut un tablou fals Ce suma record a primit

Oligarhul rus a vândut recent un tablou pictat de Leonardo Da Vinci cu 450 de milioane de dolari, record în lumea artei. La doar câteva zile după finalizarea tranzacţiei, o informaţie legată de pictură a făcut încojurul lumii.

Specialiştii au anunţat că tabloul vândut de Dmitry Rybolovlev nu ar fi fost pictat de Leonardo Da Vinci. Pictura “Salvator Mundi” sau “Ultimul Da Vinci”, cum mai este cunoscută, nu ar fi fost pictat de Leonardo Da Vinci, ci Giovanni Boltraffio, un tânăr angajat în atelierul italianului. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Rybolovlev, profit de 323 de milioane de dolari de pe urma tabloului

“Nu sunt istoric, dar mă uit la tablouri de 50 de ani. Acesta nu îmi pare un tablou pictat de Leonardo”, a declarat Jerry Saltz, critic de artă al publicaţiei New York Magazine. Povestea tabloului în lumea iubitorilor de artă a început în 1958.

Atunci, tabloul “Salvator Mundi” a fost vândut cu doar 60 de dolari la casa de licitaţii Sotheby. După un proces de restaurare, în 2011 s-a anunţat că tabloul a fost pictat de Leonardo Da Vinci. Dmitry Rybolovlev l-a cumpărat cu 127,5 milioane de dolari şi l-a vândut, şase ani mai târziu, cu 450 de milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită pentru o pictură.