Sport

Ryde ne dă emoţii mari: “Am întrebat-o pe Cristina Neagu cum se simte. Mi-a zis că o doare tot corpul!”

03.12.2019 | 16:28
Ryde ne da emotii mari Am intrebato pe Cristina Neagu cum se simte Mia zis ca o doare tot corpul
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost menajată la partida cu Kazahstan (scor 22-20), Tomas Ryde afirmând iniţial că a făcut acest lucru tocmai pentru a le da şansa mai multor jucătoare să evolueze. Ulterior însă, suedezul a revenit, povestind o discuţie pe care a avut-o cu vedeta României înainte de meciul cu Senegal. 

Cristina Neagu are probleme fizice în continuare. “Se simţea îngrozitor!”

Ryde a povestit că, totuşi, a decis să o introducă pe teren pe Cristina Neagu. Iar aceasta până la urmă a tras de ea şi a jucat fantastic, marcând 13 goluri contra vicecampioanei Africii, câştigând şi premiul de cea mai bună jucătoare a partidei.

ADVERTISEMENT

“De dimineaţă (n.r. luni) am întrebat-o cum se simte. Nu pot să imit faţa ei. Se simţea îngrozitor, avea dureri în tot corpul. Dar seara, a caştigat premiul de cea mai bună jucătoare a lumii şi era fericită. România are nevoie de ea, eu am nevoie de ea, pentru binele handbalului ar fi fantastic să joace”, a spus Ryde la conferinţa de presă de după partida contra Kazahstanului.

Cristina Neagu a stat pe bară timp de aproape un an de zile din cauza unei accidentări suferite la Campionatul European de anul trecut. S-a întâmplat în meciul cu Ungaria, iar cauza a fost surpasolicitarea la care a fost supusă sportiva din România, aceasta fiind obligată să joace aproape toate minutele la acel Euro, şi în atac şi în apărare.

ADVERTISEMENT

A urmat operaţia şi lungul drum al recuperării pentru sportiva noastră, care a revenit pe teren de-abia în câteva meciuri pentru CSM Bucureşti înainte de începerea Campionatului Mondial din Japonia.

Cristina Neagu, patru Baloane de Aur câştigate

Neagu e principala speranţă a României pentru acest turneu final, în condiţiile în care celelalte două piese de bază ale liniei de 9 metri, centrul Eliza Buceschi şi interul dreapta Cristina Laslo au fost lăsate forţat acasă după apariţia scandalului de dopaj de la formaţia de club la care activează, Corona Braşov.

ADVERTISEMENT

Interesat este că acasă au rămas toate jucătoarele de la Corona convocate iniţial, Daria Bucur fiind a treia lăsată acasă, tocmai pentru ca Federaţia să se disocieze complet de scandalul respectiv, însă nu aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul antrenorului braşovencelor, Costică Buceschi (tatăl Elizei), care este prezent la Mondial din postura de secund al lui Ryde.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015). Ultima dintre ele a fost obţinută chiar cu Tomas Ryde pe bancă.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu este deţinătoarea “Balonului de Aur” în handbal, distincţia pentru cea mai bună jucătoare a lumii în anul precedent, 2018, primind-o chiar în Japonia. E al patrulea trofeu pentru Neagu, care a primit din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal şi un cec în valoare de 10.000 de euro.

 

 

ADVERTISEMENT