Sport

Ryoyu Kobayashi, a doua victorie în Turneul celor Patru Trambuline! S-a impus la Garmish în faţa lui Eisenbichler. Video

01.01.2019 | 18:30
Ryoyu Kobayashi a doua victorie in Turneul celor Patru Trambuline Sa impus la Garmish in fata lui Eisenbichler Video

Ryoyu Kobayashi a câştigat a doua etapă din Turneul celor Patru Trambuline. Săritorul nipon a câştigat din nou la limită, aşa cum s-a întâmplat şi la Oberstdorf. Pe locul doi a fost tot Markus Eisenbichler. Neamţul a avut ghinion şi de această dată, diferenţa faţă de victorie fiind de 1,9 puncte. Podiumul a fost completat de polonezul Dawid Kubacki. 

Japonezul a reuşit să se impună în ciuda faptului că în fiecare dintre manşe a avut o săritură mai scurtă decât a lui Eisenbichler. Germanul a sărit 138 de metri în prima manşă şi 135 de metri în manşa secundă. Ryoyu a sărit 136,5 metri, respectiv 133 de metri, însă a reuşit să se impună. Niponul a avut de partea sa stilul mai bun, dar şi compensaţiile date pentru viteza vântului.

Ryoyu Kobayashi şi Markus Eisenbichler, după concurs

Ryoyu Kobayashi, a doua victorie în Turneul celor Patru Trambuline! Eisenbichler, din nou învins la mustaţă

Astfel, la fel ca la Oberstdorf am avut un final cu sufletul la gură. Kobayashi şi Eisenbichler s-au uitat lung către tabelă şi până la urmă câştig de cauză a avut tot japonezul, spre disperarea fanilor germani, care voiau ca eroul local să se impună. Dawid Kubacki nu a fost niciodată în lupta pentru victorie, însă învingătorul din calificări a reuşit să încheie pe podium, datorită săriturilor de 133,5, respectiv 133 de metri.

VEZI VIDEO SĂRITURA CÂŞTIGĂTOARE:

După primele două etape din turneu, din luptă au ieşit Kamil Stoch, câştigătorul ultimelor două ediţii, dar şi Stefan Kraft, locul 3 în prima etapă, de la Oberstdorf. Cel mai probabil, lupta pentru victoria finală se va da între protagoniştii celor două etape: Ryoyu Kobayashi şi Markus Eisenbichler. Diferenţa în acest moment este de doar 2,3 puncte, aproximativ 1 metru şi jumătate tradus în lungimea săriturii.

Clasament etapă:

Ryoyu Kobayashi, a doua victorie în Turneul celor Patru Trambuline! Luptă aprigă pentru victorie cu Eisenbichler
Clasament etapă Garmish! Top 10

Clasament turneu:

1. Ryoyu Kobayashi: 548.9 pts
2. Markus Eisenbichler: 546.6 pts
3. Dawid Kubacki: 526 pts
4. Andreas Stjernen: 523.5 pts
5. Roman Koudelka: 518.2 pts
6. Kamil Stoch: 516.8 pts

Au mai rămas două etape de disputat din Turneul celor Patru Trambuline, la Innsbruck şi Bischofshofen. Pe 3 ianuarie vor avea loc calificările de la Innsbruck, o zi mai târziu se va desfăşura concursul. Turneul se încheie la Bischofshofen, pe 6 ianuarie.