Sporturi

Ryoyu Kobayashi, prima victorie în Turneul celor Patru Trambuline! Campionul en-titre, Kamil Stoch, a dezamăgit

Autor: Marian Popovici | 30.12.2018 | 20:18
Ryoyu Kobayashi, în aer

Japonezul Ryoyu Kobayashi a obţinut prima victorie în Turneul celor Patru Trambuline, în etapa de la Oberstdorf. Lider al clasamentului general din Cupa Mondială, niponul şi-a păstrat forma bună din debutul sezonului şi a reuşit să treacă, ce-i drept cu mari emoţii, de Markus Eisenbichler şi Stefan Kraft. 

În prima manşă, Kobayashi a reuşit o săritură senzaţională de 138,5 metri, cu 5,5 metri mai mult decât Eisenbichler şi 7,5 metri mai mult decât Stefan Kraft. Japonezul a luat, încă din start, o opţiune serioasă pentru câştigarea etapei, însă evoluţia sa din manşa secundă nu a fost una lipsită de emoţii.

Ryoyu Kobayashi, victorie cu emoţii în Turneul celor Patru Trambuline! A tremurat după a doua săritură

Stefan Kraft şi-a adus aminte că a câştigat calificările din ajun şi a sărit 134,5 metri, reuşind să îmbunătăţească media evoluţiilor. A urmat apoi favoritul gazdelor. Markus Eisenbichler a sărit senzaţional în prima manşă şi chiar dacă în a doua parte a sărit doar 129 de metri, a urcat pe primul loc al clasamentului intermediar.

Ryoyu Kobayashi, victorie la Oberstdorf
Ryoyu Kobayashi, victorie la Oberstdorf

Ryoyu Kobayashi a avut vânt din spate la ultima săritură din concurs şi asta a afectat evoluţia. Japonezul a sărit doar 126,5 metri în manşa a doua şi a avut emoţii timp de câteva secunde pentru victorie. Dar, după ce s-au aplicat compensaţiile, Ryoyu a reuşit să îl depăşească pe Eisenbichler cu 4 zecimi de punct.

VIDEO SĂRITURA CÂŞTIGĂTOARE:

Campionul din ultimele două ediţii, Kamil Stoch, a dezamăgit de această dată. El a încheiat abia pe locul 8 competiţia şi are deja un handicap de 14,7 puncte faţă de câştigător după desfăşurarea primei etape. Nu există pauză în turneu. A doua etapă începe luni, 31 decembrie, cu desfăşurarea calificărilor pe trambulina de la Garmish Partenkirchen. Mare favorit pentru câştigarea turneului este Ryoyu Kobayashi, mai ales că japonezul s-a aşezat acum pe primul loc şi în turneu.

Clasament prima etapă: 

Ryoyu Kobayashi, prima victorie în Turneul celor Patru Trambuline! Campionul en-titre, Kamil Stoch, a dezamăgit
Top 10 clasament

Programul competiţiei: 

Garmisch-Partenkirchen

31 decembrie 2018, calificări
1 ianuarie 2019, competiţia

Innsbruck

3 ianuarie, calificări
4 ianuarie, competiţia

Bischofshofen

5 ianuarie, calificări
6 ianuarie, competiţia


 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!