Sport

Ryoyu Kobayashi scrie istorie în Turneul celor Patru Trambuline! A făcut Marele Șlem! Video

06.01.2019 | 22:36
Ryoyu Kobayashi scrie istorie in Turneul celor Patru Trambuline A facut Marele Slem Video

UPDATE 6 ianuarie, ora 22:00 / La doar 22 de ani, Ryoyu Kobayashi a intrat definitiv în istoria Turneului celor Patru Trambuline. Japonezul a făcut Marele Șlem, după victoria obținută și la Bischofshofen. 

Kobayashi avea cel de-al patrulea punctaj dup[ prima manșă, însă a reușit în cele din urmă să triumfe cu o săritură senzațională. Japonezul a devenit astfel cel de-al treilea om care reușește Marele Șlem, după Sven Hannawald (2001/02) și Kamil Stoch (2017/2018).

CLASAMENT FINAL

  • Ryoyu Kobayashi / 1098 puncte
  • Markus Eisenbichler / 1035,9
  • Stephan Leyhe / 1014,1
  • Dawid Kubacki / 1010,8
  • Roman Koudelka / 1006,3
  • Kamil Stoch / 994
  • Andreas Stjernen / 988
  • Robert Johansson / 983,2
  • Daniel Huber / 970,4
  • Killian Peier / 959,3

Ryoyu Kobayashi a câştigat şi a treia etapă din Turneul celor Patru Trambuline, la Innsbruck, şi este aproape de a face Marele Şlem. Doar doi săritori au reuşit asta în istoria de 66 de ani a competiţiei: Sven Hannawald şi Kamil Stoch.

Kobayashi a dominat autoritar a treia etapă a competiţiei şi a înregistrat cea mai mare săritură atât în prima, cât şi în a doua manşă. Japonezul a sărit 136,5 metri în prima manşă şi 131 de metri în manşa secundă. Pe locul secund a încheiat austriacul Stefan Kraft cu 129,5 metri, respectiv 130,5 metri săriţi. Kraft a ratat evoluţia la Garmish şi astfel a ieşit din bătălia pentru “Vulturul de Aur”.

VEZI VIDEO:

Ryoyu Kobayashi, istorie în Turneul celor Patru Trambuline! Avantaj uriaş în clasament

Podiumul a fost completat de cel mai în formă norvegian al momentului, Andreas Stjernen. Nordicul a avut sărituri de 131, respectiv 126 de metri şi a obţinut locul 3 în etapa de la Innsbruck. Norvegianul a urcat până pe locul 3 în clasamentul turneului cu această performanţă.

Clasamentul etapei: 

Ryoyu Kobayashi scrie istorie în Turneul celor Patru Trambuline! Este la o victorie de Marele Şlem. Video
Clasamentul etapei de la Innsbruck

Dezamăgirea etapei a fost Markus Eisenbichler. Germanul care a mers cap la cap în primele două etape cu Ryoyu Kobayashi a sărit modest şi a încheiat abia pe locul 13 etapa. Astfel, de la o diferenţă de 2,3 puncte în turneu, între cei doi sunt acum 45,6 puncte, ceea ce îl face pe Ryoyu virtual câştigător al competiţiei. Doar un dezastru la Bischofshofen ar putea să schimbe câştigătorul acestei ediţii.

Clasamentul turneului: 

Ryoyu Kobayashi scrie istorie în Turneul celor Patru Trambuline! Este la o victorie de Marele Şlem. Video
Clasamentul turneului

Ryoyu Kobayashi este şi lider autoritar al Cupei Mondiale. Niponul are în acest moment 856 de puncte, fiind urmat în clasamentul mondial de polonezii Piotr Zyla (509 puncte) şi Kamil Stoch (482 de puncte).

Clasamentul general al Cupei Mondiale: 

Ryoyu Kobayashi scrie istorie în Turneul celor Patru Trambuline! Este la o victorie de Marele Şlem. Video
Clasamentul general al Cupei Mondiale

Ultima etapă din Turneul celor Patru Trambuline va avea loc la Bischofshofen. Calificările sunt programate sâmbătă, de la ora 18:00, în timp ce competiţia va avea loc duminică, de la ora 17:30.