Fotbal intern

S-a adeverit previziunea lui Gică Hagi! Ce spunea “Regele” despre naţională în 2010

16.06.2019 | 09:32
Sa adeverit previziunea lui Gica Hagi Ce spunea Regele despre nationala in 2010

S-a adeverit previziunea lui Gică Hagi, cel puţin la nivelul echipei naţionale de tineret a României. Selecţionata antrenată de Mirel Rădoi se pregăteşte pentru primul meci de la EURO 2019, iar din lotul de 23 de jucători pentru turneul final din Italia şi San Marino, aproape jumătate dintre fotbalişti au fost formaţi de Viitorul.

S-a adeverit previziunea lui Gică Hagi: “Vor fi 11 jucători de la Viitorul”

În 2010, la un an de la înfiinţarea Viitorului, Gică Hagi spunea că 11 jucători de la Academia lui vor ajunge la echipa naţională în 2020, previziune care s-a adeverit nouă ani mai târziu. “În 2020 vor fi 11 jucători de la Viitorul la echipa națională”, spunea “Regele” în urmă cu nouă ani.

Ianis Hagi, Tudor Băluță, Alex Cicâldău, Florinel Coman, Andrei Ciobanu, Radu Boboc, Cătălin Căbuz, Virgil Ghiță, Cristi Manea, Dragoș Nedelcu și Denis Drăguș sunt cei 11 fotbalişti care joacă sau au evoluat în trecut la Viitorul şi care au fost convocaţi pentru EURO 2019. Din păcate, Denis Drăguş va rata turneul final după ce a suferit o accidentare la unul dintre antrenamente, fiind înlocuit cu Ricardo Grigore.

S-a adeverit previziunea lui Gică Hagi
S-a adeverit previziunea lui Gică Hagi

România U21, în linie dreaptă pentru meciul cu Croaţia

România U21 a ajuns sâmbătă Forli, unde tricolorii lui Mirel Rădoi vor fi cazaţi pe perioada Campionatului European de tineret 2019. Turneul final debutează duminică, primele două meciuri programate fiind Polonia – Belgia (ora 19:30) şi Italia – Spania (ora 22:00), partide din Grupa A. Ianis Hagi şi colegii lui lor vor debuta marţi, de la ora 19:30, când este programat duelul cu Croaţia.

Echipa naţională de tineret a României se află în Grupa C alături de Croaţia, Anglia şi Franţa. Vineri, de la ora 19:30, selecţionata lui Mirel Rădoi va juca împotriva englezilor, în timp ce partida cu Franţa U21 este programată să se dispute luni, 24 iunie, de la ora 22:00. Primul loc din fiecare grupă permite calificarea în semifinale, unde va merge şi formaţia cu cel mai bun punctaj dintre cele care termină pe locul 2. Cele patru naţionale care vor ajunge în careul de aşi vor obţine biletele pentru turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.