Simona Halep

S-a afișat noul clasament WTA! Două românce din top 100, în cădere. Cum stă Simona Halep

01.03.2021 | 11:14
Sa afisat noul clasament WTA Doua romance din top 100 in cadere Cum sta Simona Halep
ADVERTISEMENT

S-a afișat clasamentul WTA valabil pentru săptămâna 1-7 martie. Nu au fost schimbări în top 10, iar Simona Halep rămâne pe locul 3. Lider este Ashleigh Barty, cu un avans considerabil. Iar pe poziția secundă este Naomi Osaka, învingătoarea de la Australian Open 2021.

Iga Swiatek, câștigătoarea turneului de la Adelaide, urcă trei poziții în clasament, până pe locul 15. Este la cel mai bun loc din carieră. Cori Gauff, semifinalistă la turneul WTA 500 din Australia, urcă 14 trepte în clasamentul WTA, până pe 38.

ADVERTISEMENT

Patricia Țig pierde un loc în clasamentul WTA și ajunge pe 61, în vreme ce Sorana Cîrstea se menține pe 67. Tot în staționare este și Irina Begu, pe 72. În fine, chiar pe ultima treaptă din top 100 rămâne Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu sunt pe tabloul principal la turneul WTA 250 de la Lyon

Alte 6 românce se află în a doua sută mondială: Irina Bara (128), Mihaela Buzărnescu (135), Monica Niculescu (147), Jaqueline Cristian (160), Elena-Gabriela Ruse (164), Laura Ioana Paar (197).

ADVERTISEMENT

În această săptămână, România va avea trei reprezentante pe tabloul principal al turneului de la Lyon: Sorana Cîrstea, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Patricia Țig a pierdut în turul 1 al calificărilor de la Doha, la fel ca și Monica Niculescu. Elena-Gabriela Ruse a fost stopată de Laura Siegemund, în turul 2 al calificărilor din Qatar. Iar Jaqueline Cristian și Laura Ioana Paar au fost învinse în turul 1 al calificărilor de la Lyon.

ADVERTISEMENT

Simona Halep revine săptămâna viitoare la Dubai. Patricia Țig e și ea pe tabloul principal. Sorana, Begu și Ana Bogdan, în calificări

Simona Halep revine în circuit săptămâna viitoare, la Dubai, turneu de categorie WTA 1000, care va începe pe 8 martie. Apoi merge la Miami, pentru un alt turneu WTA 1000, care ia startul pe 22 martie.

Patricia Țig a fost și ea acceptată pe tabloul principal la Dubai. În vreme ce Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan vor fi în calificări la competiția din Emiratele Arabe Unite. Mihaela Buzărnescu va fi săptămâna viitoare pe tabloul principal al turneului de la Guadalajara.

ADVERTISEMENT

Din luna aprilie se va trece pe zgură, iar Simona Halep are în plan să meargă la turneul de la Stuttgart, care începe pe 19 aprilie, iar apoi să participe la Mutua Madrid, programat începând cu 29 aprilie.

ADVERTISEMENT