Fotbal international

Peruanul Guerrero a fost suspendat degeaba timp de 14 luni. S-a aflat cum a fost dopat jucătorul fără să ştie

06.05.2019 | 11:49
Peruanul Guerrero a fost suspendat degeaba timp de 14 luni Sa aflat cum a fost dopat jucatorul fara sa stie
ADVERTISEMENT

Căpitanul naţionalei Peru, Paolo Guerrero, fost jucător şi la Bayern Munchen, a trăit timp de 14 luni drama vieţii şi a carierei, atunci când a fost suspendat de FIFA pentru că a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Substanţa incriminată a fost cea utilizată şi de fostul internaţional român Adrian Mutu în celebrul scandal al concedierii sale de la Chelsea în 2004, cocaina.

S-a aflat adevărul în cazul de dopaj al căpitanului Peru, Paolo Guerrero. Jucătorul e nevinovat

Pentru un sud-american a consuma cocaină e ca şi cum ar bea un pahar de limonadă, în această parte a lumii aflându-se marile plantaţii şi până nu de mult funcţionând cele mai mai temute carteluri ale drogurilor. Însă Paolo Guerrero este fotbalist şi la vârsta sa de 35 de ani şansa de a fi mers cu echipa naţională la un turneu final de CM era unică în viaţă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă şi-a îndepliniut visul şi a şi marcat un gol cu Australia la Mondial, dar numai după ce prezenţa sa acolo a fost salvată de o decizie a Curţii supreme de justiţie evleţiene, care a anulat decizia TAS de 14 luni de suspendare. Mereu jucătorul a susţinut că este nevinovat şi că urmele de cocaină din corpul său crede că sunt de la faptul că aflat cu echipa într-un hotel din Lima şi fiind răcit a cerut la bucătărie să i se facă un ceai cu lămîie.

Paolo Guerrero a fost suspendat pentru uz de cocaină, dar s-a dovedit că nu este adevărat
Paolo Guerrero a fost suspendat pentru uz de cocaină, dar s-a dovedit că nu este adevărat

Cinci foşti angajaţi ai hotelului au rupt tăcerea

După aproape un an de la acel caz cinci foşti angajaţi ai Swissotel din Lima au rupt tăcerea în cadrul programului de televiziune Domingo al dia şi au dezvăluit că jucătorul a spus adevărul. Ceaiul cu lămîie adus a fost preparat într-un vas în care fusese pregătit mai înainte un ceai de coca pentru un alt client din hotel şi vasul nu a fost bine curăţat.

ADVERTISEMENT
Swissotel Lima a fost locul de cantonament al naţionalei Peru, unde Guerrero a băut cu ceai, preparat în acelaşi vas unde fusese coca
Swissotel Lima a fost locul de cantonament al naţionalei Peru, unde Guerrero a băut cu ceai, preparat în acelaşi vas unde fusese coca

Unul dintre cei cinci, întrebat de ce aşa târziu s-a decis să vorbească, a spus că s-a temut pentru viaţa lui şi a familiei, pentru că hotelul nu avea voie să ofere clienţilor băuturi cu coca şi pentru că în cel mai bun caz ar fi rămas fără locul de muncă. Îi pare rău de Guerrero, dar şi familia l-a sfătuit că îi va fi mai bine dacă va tăcea. Acum, pentru că nu mai lucrează la Swissotel, a decis să povestească totul.