News

S-a aflat care a fost cauza prăbuşirii telecabinei din Italia. Trei persoane au fost arestate

O improvizație la frâna de urgență a telecabinei ar fi responsabilă pentru tragedia de duminică care a ucis 14 persoane. Trei persoane au fost arestate.
26.05.2021 | 11:02
Sa aflat care a fost cauza prabusirii telecabinei din Italia Trei persoane au fost arestate
ADVERTISEMENT

Cei trei arestați sunt Luigi Nerini, directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini şi inginerul Enrico Perocchio.

S-a aflat care a fost cauza prăbuşirii telecabinei din Italia. Trei persoane au fost arestate

Cei trei au fost arestați în noaptea de marţi spre miercuri. Potrivit fotografiilor de la locul accidentului, sistemul de frânare de urgenţă a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

ADVERTISEMENT

Procurorii au adăugat la infracțiunea de omor circumstanța agravantă legată de eliminarea intenţionată a măsurilor de precauţie împotriva accidentelor de muncă.

Procurorul Olimpia Bossi a declarat că, din fotografii, se poate observa cum a fost modificat sistemul de frânare de urgenţă. O menghină fusese fixată pentru a bloca frânele, fiind lăsată deliberat acolo până la noi reparaţii, relatează La Reppublica.

ADVERTISEMENT
S-a aflat care a fost cauza prăbuşirii telecabinei din Italia. Trei persoane au fost arestate
S-a aflat care a fost cauza prăbuşirii telecabinei din Italia. Trei persoane au fost arestate Foto: La Reppublica

Improvizația a fost motivată de dorința de a evita întreruperile şi blocajele continue ale funcţionării telecabinei. Sistemul avea anumite probleme şi necesita reparaţii substanţiale, conform procurorului.

Anchetatorii au spus că menghina nu a fost înlăturată şi că directorul companiei şi-a dat acordul. Când cablul s-a rupt, frâna de urgenţă nu a funcţionat.

ADVERTISEMENT

Mai multe familii și-au pierdut viața în urma tragediei. Un copil de 5 ani este singurul supraviețuitor

Eitan Biran, care este în terapie intensivă cu multiple fracturi, a supraviețuit datorită tatălui său, Amit, care l-a îmbrățișat, protejându-l de loviturile care i-au ucis în cele din urmă pe toți cei din jur, inclusiv pe mama sa Tal, fratele său Tom, în vârstă de doar 2 ani, și pe străbunicii săi, au declarat medicii.

Printre cei decedați s-au numărat familia lui Eitan, inclusiv străbunicii Itshak și Barbara Cohen, de 82 și 70 de ani, Alessandro Merlo, 29 de ani și logodnica sa Silvia Malnati, 27 de ani, Angelo Vito Gasparro, în vârstă de 45 de ani și soția sa Roberta Pistolato, Vittorio Zorloni, logodnica sa Elisabetta Persanini, în vârstă de 38 de ani, și fiul cuplului Mattia, în vârstă de cinci ani și cuplul Serena Cosentino, 27 de ani, și Mohammadreza Shahaisavandi, 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Accidentul de duminică pare a fi cel mai grav dezastru din Italia în care a fost implicată o telecabină din 1998, când un avion militar american care zbura la joasă altitudine a tăiat cablul unui teleschi din Cavalese din Dolomiți, ucigând 20 de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: