Fotbal intern

S-a aflat cât a plătit Gigi Becali în 2003 pentru a cumpăra Steaua: ”Brandul făcea mult mai mult”

13.05.2021 | 12:20
Sa aflat cat a platit Gigi Becali in 2003 pentru a cumpara Steaua Brandul facea mult mai mult
Fostul președinte al clubului Steaua, Marcel Pușcaș, a dezvăluit că Gigi Becali a plătit 3.000.000 de dolari pentru a cumpăra gruparea din Ghenchea în 2003. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al clubului Steaua, Marcel Pușcaș, a dezvăluit că Gigi Becali a plătit 3.000.000 de dolari pentru a cumpăra gruparea din Ghenchea în 2003.

Finanțatorul FCSB se judecă cu CSA Steaua în mai multe procese privind marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile clubului din Ghencea.

ADVERTISEMENT

Becali îl consideră pe Florin Talpan ”țapul ispășitor” și principalul vinovat pentru schisma din rândul suporterilor Stelei și îl numește pe jurist ”plin de răutate”.

Câți bani a plătit Gigi Becali pentru a cumpăra Steaua

La 18 ani de când Gigi Becali a ajuns în fruntea clubului care acum se numește FCSB, Marcel Pușcaș a anunțat că latifundiarul din Pipera a plătit 3.000.000 de dolari pentru a cumpăra Steaua și consideră că toată afacerea a fost perfect legală.

ADVERTISEMENT

”Migrarea spre CSA se datorează în proporție de 90% lui Gigi Becali și atitudinii lui. În 2003 nu avea cum să pice din lună FCSB în Divizia A. El trebuia să facă acte atunci, dar la vremea respectivă nu punea preț pe hârtii.

În 2003 nu putea să se fure nimic. Diferența era că atunci era o asociație sportivă non-profit. Legea sportului îți permitea să te transformi în societate comercială. Exista comandantul CSA Steaua, ofițeri etc. Toți au fost de acord cu transformarea pe societate comercială a cărei patron să fie Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Păunescu timp de 5 ani a dus clubul pe locul 14-15 în campionat. Intervenția lui Becali a fost magistrală. Becali a dat 3 milioane de dolari atunci. Într-adevăr, brandul nu făcea 3 milioane de dolari, făcea mult mai mult”, a declarat Pușcaș la Pro X.

Mustață explică ce greșeală a făcut Becali

La rândul său, liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustață, îl laudă pe Gigi Becali pentru investițiile făcute la FCSB și a lansat un atac extrem de dur la adresa juristului CSA Steaua, Florin Talpan: ”George Ogăraru o fi plecat de la CSA, înființată în 2017 sau de la noi de la Steaua.

ADVERTISEMENT

Am cerut desprinderea secției de fotbal, în momentul acela în 1998, eram cât pe aici să retrogradăm și să ajungem ca Dinamo în situația de acum. A ajuns la Gigi Becali, chiar dacă e mai rău de gură, nu are respect pentru fostele glorii, dar a salvat echipa asta.

Că s-a făcut o greșeală și nu ai fost să înregistrezi o emblemă și numele echipei și s-a speculat după o perioadă de 10-15 ani, eroarea domnului Becali. S-au investit anumite sume de bani, ai mers mârșav să îi faci rău, că nu îți place Gigi Becali și cum jignește”.

Florin Talpan, pus la zid de liderul galeriei FCSB

”Pe noi, suporterii, ne interesează pe cine jignește, jignește fostele glorii. Au fost discuții între suporteri și dânsul, s-au stagnat jignirile. Dar să nu luăm doar lucurile rele făcute, ci și cele bune. Dar să vii și să uiți și ce a făcut. Să uiți meciurile cu Ajax, cu Villarreal din Ghencea.

Faptul că domnul Florin Talpan, de cînd am apărut noi, în toate procesele, am văzut că a ieșit să spună că nu știu ce. Da, domnul Talpan, în toate procesele cu noi v-a dat cu virgulă. Știm cu toții că noi, băieții de la Sud, nu prea l-am înghițit pe Gigi de când cu jignirile, vreau să spun că sunt milioane de suporteri cu echipa din Liga 1”, a încheiat Mustață.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 2,25 este cota pentru “peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT