News

S-a aflat cine este bărbatul care a murit în incendiul de la depozitul de deșeuri din Ploiești

Trupul carbonizat găsit în incendiul de la depozitul de deșeuri din Ploiești aparține unui angajat al firmei.
04.06.2021 | 13:24
Sa aflat cine este barbatul care a murit in incendiul de la depozitul de deseuri din Ploiesti
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit că trupul carbonizat pe care l-au găsit în incineratorul de lângă Ploiești este al unui angajat al firmei, care opera incineratorul. El ar fi și cel care a aruncat hala în aer. Bărbatul în vârstă de 34 de ani mai avusese tentative de sinucidere în trecut.

Pompierii au avut nevoie de zeci de ore pentru a stinge incendiul în care au ars 600 de tone de deșeuri. Incineratorul nu mai funcționa din luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

S-a aflat cine este bărbatul care a murit în incendiul de la depozitul de deșeuri din Ploiești

Bărbatul care ar fi aruncat hala în aer avea 34 de ani și era tatăl unui copil de numai 3 ani. Acesta era un vechi angajat al societății și opera cu incineratorul. Reprezentanții firmei susțin că a anunțase că ar vrea să se sinucidă și a intrat ilegal în incinerator.

Potrivit apropiaților bărbatul avusese și alte tentative de sinucidere în trecut. Anchetatorii spun că se va face un test ADN pentru o identificare corectă.

ADVERTISEMENT

“În interiorul spațiului incendiat, polițiștii au identificat un cadavru carbonizat. Acesta a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova.

Ca urmare a cercetărilor și verificărilor efectuate, au rezultat date că acesta ar fi persoana angajată care a pătruns în cursul nopții în interiorul societății comerciale respective.

ADVERTISEMENT

Se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru distrugere din culpă și ucidere din culpă”, informează poliția județeană Prahova.

Incendiul a fost stins după mai bine de 24 de ore

Apropiații bărbatului considerat vinovat în acest moment nu cred că acesta ar fi aruncat hala în aer. Ceea ce este clar este faptul că bărbatul nu avea ce căuta noaptea în incinerator. Activitatea firmei fusese oprită în ianuarie.

ADVERTISEMENT

“Din declarațiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societății Eco Burn a intrat în incinta parcului mințind că își lasă bicicleta și pleacă  în cursă cu un șofer.

În scurt timp a izbucnit incendiul și paznicul a telefonat la ISU.(…)  La fata locului a lăsat o bicicletă în scopul inducerii ideii de sinucidere fapt confirmat și din declarațiile tatălui său care a precizat organelor abilitate că a fost informat de S.C. că se va sinucide”, transmitea, miercuri, SC Eco Burn.

Peste 600 de tone de deșeuri au ars în incendiul care a fost stins după mai bine de 24 de ore. În timpul acestuia s-a produs o mare degajare de fum.

ADVERTISEMENT