Fotbal international

S-a aflat de ce nu a venit Cristiano Ronaldo la Monte Carlo. Ştia că nu va câştiga trofeul acordat de UEFA

01.09.2018 | 19:33
Sa aflat de ce nu a venit Cristiano Ronaldo la Monte Carlo Stia ca nu va castiga trofeul acordat de UEFA

S-a aflat de ce nu a mai venit portughezul Cristiano Ronaldo la gala premiilor acordate de UEFA la Monte Carlo. Iniţial, jucătorul lui Juventus îşi anunţase prezenţa la gală, după care Juventus a făcut cunoscut faptul că din motive personale CR7 nu va mai sosi. Întrucât trofeul se acordă celui mai bun jucător în competiţiile aflate sub egida forului european Ronaldo era convins că va câştiga pentru a treia oară consecutiv acest premiu.

Adevărul este că judecând prin prisma faptului că Liga Campionilor este competiţia cea mai importantă păstorită de UEFA la nivel de cluburi şi că portughezul Cristiano Ronaldo a fost clar vioara întâi la Real Madrid, care a câştigat pentru a treia oară consecutiv finala, 3-1 cu FC Liverpool, la Kiev, lusitanul avea toate motivele să considere drept întemeiată desemnarea sa drept jucătorul anului.

S-a aflat de ce nu a venit Cristiano Ronaldo la Monte Carlo. Ce spune presa spaniolă

Însă voturile jurnaliştilor şi antrenorilor au răsturnat toate calculele şi câştigătorul a fost desemnat un jucător care a făcut un turneu final de Campionat Mondial în Rusia absolut entuziasmant, ajungând în finala competiţiei. Este vorba de croatul Luka Modric, desemnat şi Balonul de Aur al turneul final.

Cristiano Ronaldo ar fi aflat – susţine presa spaniolă – că preşedintele lui Real Madrid ar fi exercitat presiuni pentru ca trofeul să nu mai revină portughezului, care în această vară a plecat de la Real Madrid la Juventus, aflându-se în relaţii foarte tensionate cu bossul madrilenilor. Această informaţie ar lămuri în mare măsură pentru ce nu a mai venit Ronaldo la gala de la Monte Carlo.

Explicaţiile preşedintelui UEFA

Chestionat de Gazzetta dello Sport pe acest subiect, şeful UEFA, avocatul sloven Aleksander Ceferin a dat o explicaţie care lasă să se întrevadă că a existat ceva care l-a determinat pe Ronaldo să îşi anuleze deplasarea. De ce nu a venit Ronaldo? Doar el știe, ar trebui să îl întrebați. Ne așteptam să vină, dar cu câteva ore înainte Juventus ne-a transmis că nu mai vine“.

Președintele UEFA a explicat și modalitatea prin care Modric a fost desemnat cel mai bun jucător al anului. A fost votat de 55 de jurnaliști și 80 de antrenori. Ei au decis câștigătorul. Este un rezultat care trebuie acceptat“.Cuvintele celui care se află acum în fruntea forului european cer aşadar ca rezultatul să fie acceptat. El este conştient că majoritatea iubitorilor acestui sport îl aşteptau pe Cristiano să câştige din nou, ţinând cont de evoluţiile lui fabuloase din Champions League, competiţie în care l-a surclasat pur şi simplu pe Modric, care i-a fost coechipier până în această vară, la Real Madrid şi care putea să îi devină adversar în Serie A în acest sezon, dacă Inter ar fi reuşit să îl transfere de pe Santiago Bernabeu.

S-a aflat de ce nu a mers Ronaldo la Monte Carlo, la gala UEFA. Fostul său coleg la Real Madrid, Luka Modric a câştigat, deşi Ronaldo a fost cel mai bun în Champions League
S-a aflat de ce nu a mers Ronaldo la Monte Carlo, la gala UEFA. Fostul său coleg la Real Madrid, Luka Modric a câştigat

Cert este că jucătorul portughez anunţase şi la Juventus faptul că va merge în Principat, la gală şi s-a răzgândit aproape în ultimul moment. Este uşor de înţeles că această decizie nu a mai merge la Monte Carlo a luat-o în urma unei informaţii primite nu cu mult timp înainte de efectuarea deplasării, o informaţie sigură de vreme ce l-a putut determina să rămână la Torino. Ronaldo a fost desemnat cel mai bun atacant, iar toate superlativele au revenit numai celor de la Real Madrid: portar- Navas, fundaş – Sergio Ramos, mijlocaş – Modric, atacant – Ronaldo.