Sport

S-a anunțat echipa ideală a Ligii Campionilor. Real Madrid și Liverpool și-au tăiat partea leului

S-a încheiat o nouă ediție de gală a Ligii Campionilor, iar UEFA a anunțat echipa ideală a sezonului din care fac parte câte patru jucători de la finalistele Real Madrid și Liverpool.
31.05.2022 | 15:37
Sa anuntat echipa ideala a Ligii Campionilor Real Madrid si Liverpool siau taiat partea leului
S-a încheiat o nouă ediție de gală a Ligii Campionilor, iar UEFA a anunțat echipa ideală a sezonului din care fac parte câte patru jucători de la finalistele Real Madrid și Liverpool. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Galacticii” și-au trecut în palmares al 14-lea trofeu UCL, după o finală decisă de golul lui Vinicius și paradele senzaționale ale lui Thibaut Courtois.

Real Madrid și Liverpool au cei mai mulți jucători în echipa ideală a Ligii Campionilor

Așa cum era de așteptat, Corpul Tehnic de Observatori al UEFA a nominalizat cei mai mulți jucători în echipa ideală a sezonului din Liga Campionilor de la cele două finaliste. Atât Real Madrid, cât și Liverpool au câte 4 reprezentanți.

ADVERTISEMENT

Campioana Real Madrid îi dă pe portarul Thibaut Courtois, mijlocașul Luka Modric și atacanții Karim Benzema și Vinicius, în timp de englezii îi au aici pe fundașii Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson și mijlocașul Fabinho.

Cei trei ”intruși” în această formație sunt Antonio Rudiger (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City) și Kylian Mbappe (PSG). Așezată pe posturi, această echipă ideală arată astfel: Thiabut Courtois – Trent Alexander-Arnold, Antonio Rudiger, Virgil van Dijk, Andy Robertson – Kevin De Bruyne, Fabinho, Luka Modric – Kylian Mbappe, Karim Benzema, Vinicius.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Corpul Tehnic de Observatori al UEFA l-a desemnat pe Karim Benzema cel mai bun jucător al sezonului în Liga Campionilor, iar cel mai bun tânăr a fost ales colegul acestuia din atacul lui Real Madrid, Vinicius.

Benzema, favorit la Balonul de Aur

Finala Ligii Campionilor pare că a tras linie în cursa pentru Balonul de Aur 2022. Karim Benzema şi Mohamed Salah erau marii favoriţi pentru acest premiu, iar succesul lui Real Madrid va cântări decisiv în stabilirea câştigătorului.

ADVERTISEMENT

Fără atacantul francez, Real Madrid nu ar fi ajuns în finala Ligii Campionilor, după două hat-trick-uri în meciurile cu PSG şi Chelsea, din optimi, respectiv sferturi. Chiar dacă în meciul cu Liverpool a avut o prestaţie ştearsă, Benzema are cifrele şi trofeele de partea lui.

Vinicius Junior a marcat golul care i-a adus lui Real Madrid al 14-lea trofeu al Ligii Campionilor, iar performanţele din actualul sezon îi pot garanta un loc pe podium. Brazilianul chiar poate ţinti la locul 2, în condiţiile în care a stat mereu în spatele lui Karim Benzema în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Anchetă după incidentele de la Paris

UEFA a fost nevoită să înregistreze o premieră inedită la actuala ediție a finalei Ligii Campionilor, amânând cu 36 minute startul întâlnirii Liverpool – Real Madrid din cauza unor probleme cu turnicheții la intrarea în arena Stade de France din Saint Denis.

Din cauza acestor probleme au existat și grave incidente, iar UEFA a decis ca o anchetă independentă să stabilească toate detaliile. Ancheta i-a fost încredințată doctorului Tiago Brandao Rodrigues, care va trebui să ofere un raport ”cuprinzător” asupra problemelor cu care s-au confruntat fanii lui Liverpool la meciul de la Paris.

ADVERTISEMENT