Sport

S-a anunțat programul etapei a 3-a din SuperLiga. Când se joacă derby-urile Universitatea Craiova – Rapid și FCSB – FC U Craiova

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul etapei a 3-a din SuperLiga, în care ies în evidență derby-urile Universitatea Craiova - Rapid și FCSB - FC U Craiova 1948
13.07.2022 | 11:10
Sa anuntat programul etapei a 3a din SuperLiga Cand se joaca derbyurile Universitatea Craiova  Rapid si FCSB  FC U Craiova
Universitatea Craiova - Rapid este unul dintre „șocurile” etapei a 3-a din SuperLiga. foto: hepta
ADVERTISEMENT

Noua ediție din SuperLiga pornește la drum vineri, 15 iulie, prima etapă din noul sezon având programate partide foarte interesante, cap de afiș fiind derby-ul CFR Cluj – Rapid. Chiar dacă mai sunt trei săptămâni până atunci, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat de pe acum și programul etapei a 3-a, una în care ies în evidență meciurile Universitatea Crai0va – Rapid și FCSB – FC U Craiova 1948.

S-a stabilit programul etapei a 3-a din SuperLiga

În colaborare cu posturile de televiziune care au achiziționat drepturile de transmisie ale partidelor din SuperLiga, LPF a stabilit programul etapei a 3-a din noul sezon. Aceasta se va întinde pe durata a patru zile, de vineri 29 iulie și până luni, 1 august.

ADVERTISEMENT

Runda se deschide vineri, de la ora 18:30, cu FC Argeș – Universitatea Cluj, un meci ce pune față în față două formații cu nume din fotbalul românesc. Seara se încheie la malul mării, cu Farul – Chindia Târgoviște.

Sâmbătă, încălzirea o facem cu două formații ce aspiră la play-off, FC Voluntari și UTA Arad. Meciul se va juca de la 18:30, pe terenul ilfovenilor. De la 21:30, intră în scenă campioana CFR Cluj, care va primi în Gruia vizita celor de la CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Meciurile Universitatea Craiova – Rapid și FCSB – FC U Craiova sunt cap de afiș în etapa a 3-a din SuperLiga

Tot de la ora 18:30 se va disputa și primul meci al etapei a 3-a din SuperLiga programat duminică. Proaspăt câștigătoare a Supercupei României și cu ambiții mari în noul sezon, Sepsi are de statut de favorită în fața Petrolului, chiar dacă partida e la Ploiești.

Seara de duminică va fi însă una cu adevărat incendiară, pentru că pe „Vulcanul de pe Ion Oblemenco” se vor afla față în față Universitatea Craiova și Rapid. Două dintre numele mari ale fotbalului românesc, care au anunțat răspicat că au obiective mari în noul sezon, chiar cu gânduri de titlu, astfel că spectacolul nu poate fi decât garantat. Giuleștenii au făcut achiziții importante, dar pentru a-i putea legitima pe jucătorii aduși de Adi Mutu au  fost nevoiți să plătească o datorie istorică pe care defunctul Rapid o avea către brazilianul Julio Cesar.

ADVERTISEMENT

În fine, ultimele două meciuri ale rundei a 3-a din SuperLiga au fost programate luni, în prima zi a lunii august. De la ora 18:30 se joacă FC Hermannstadt – FC Botoșani, dar punctul de atracție va fi de la 21:30. Atunci, pe „Arena Națională”, FCSB va primi vizita lui FC U Craiova 1948, o altă echipă ce visează la play-off în acest sezon.

SuperLiga, programul complet al etapei a 3-a

Vineri, 29 iulie

  • Ora 18:30 FC Argeș – Universitatea Cluj
  • Ora 21:30 Farul Constanța – Chindia Târgoviște

Sâmbătă, 30 iulie

  • Ora 18:30 FC Voluntari – UTA Arad
  • Ora 20:30 CFR Cluj – CS Mioveni

Duminică, 31 iulie

  • Ora 18:30 Petrolul Ploiești – Sepsi Sf. Gheorghe
  • Ora 21:30 Universitatea Craiova – Rapid

Luni, 1 august

  • Ora 18:30 FC Hermannstadt – FC Botoșani
  • Ora 21:30 FCSB – FC U Craiova 1948

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 3-a din SuperLiga

Așa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane, și această ediție de SuperLiga va fi transmisă la tv de aceleași posturi care ne-au obișnuit. Este vorba despre Digisport, Prima Sport și Orangesport, toate cele 8 partide ale rundei putând fi vizionate în direct pe cele trei canale de televiziune.

ADVERTISEMENT

Această ediție a SuperLigii va beneficia în premieră de sistemul de arbitraj video, dar asta nu înseamnă că discuțiile în contradictoriu vor lipsi de acum încolo. VAR-ul a fost folosit pentru prima dată la un meci dintr-o competiție internă la Supercupa României, iar scandalurile au apărut imediat după terminarea meciului, specialiștii fiind de părere că Dugandzic ar fi trebuit eliminat de arbitrul Adrian Cojocaru.

ADVERTISEMENT