Sport

S-a anunţat programul turneului preolimpic! România joacă în trei zile cu Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord. Meciurile se dispută la Podgorica

20.12.2019 | 13:43
Sa anuntat programul turneului preolimpic Romania joaca in trei zile cu Norvegia Muntenegru si Coreea de Nord Meciurile se disputa la Podgorica
ADVERTISEMENT

România a încheiat pe locul 12 Campionatul Mondial de handbal. “Tricolorele” au reuşit o victorie entuziasmantă cu Ungaria care le-a permis să se califice în grupele principale, însă acolo au dezamăgit, fiind învinse la scor de Rusia, Suedia şi Japonia. Totuşi, echipa lui Ryde este în grupele pentru Jocurile Olimpice datorită locului 4 obţinut la Euro 2018. 


UPDATE, 20 decembrie, ora 13:45/ IHF a hotărât, după un vot în consiliu, că Muntenegru va găzdui meciurile turneului preolimpic în care participă și România.

ADVERTISEMENT

S-a anunţat programul din turneul preolimpic! În trei zile se decide totul

România va avea însă o misiune foarte dificilă în grupele de calificare pentru Olimpiadă. Neagu şi compania trebuie să obţină unul din primele două locuri cu Muntenegru, Norvegia şi Coreea de Nord. Turneul va avea loc între 20 şi 22 martie.

Programul României în grupa pentru Jocurile Olimpice: 

  • 20 martie: România – Coreea de Nord
  • 21 martie: România – Norvegia
  • 22 martie: România – Muntenegru
ADVERTISEMENT

Data limită pentru înscrierea listelor de 28 de jucătoare este 19 februarie, în timp ce lotul final de 16 poate fi anunţat cu o oră înainte de startul competiţiei.

România, “dublă” crucială cu Polonia pentru Euro 2020 imediat după turneul preolimpic!

În timpul evenimentului, o echipă poate face maximum trei schimbări în lotul de 16 din varii motive: accidentări, suspendări, decizii tactice, etc.

ADVERTISEMENT

Campionatul se va întrerupe la începutul lunii martie pentru a face loc disputării acestui turneu preolimpic. Asta înseamnă că se vor disputa meciurile de campionat din weekendul 7-8 martie, însă unele formaţii vor evolua şi în Cupa României pe 11 martie.

În plus, România va disputa imediat după turneul preolimpic două meciuri importante pentru calificarea la Campionatul European din 2020 împotriva Poloniei, acasă şi deplasare. Confruntările sunt programate să aibă loc pe 25-26 martie deplasare şi 28-29 martie acasă.

ADVERTISEMENT

Muntenegru şi-a anunţat candidatura pentru a găzdui grupa pentru Olimpiadă

România şi Polonia se află pe primul loc în grupă cu maximum de puncte, 4. Din grupă mai fac parte Ucraina şi Insulele Feroe. Se califică direct la Euro primele două clasate şi cel mai bun loc trei.

Pentru fiecare grupă a turneului preolimpic, IHF va anunţa o gazdă. Muntenegru şi-a depus deja candidatura pentru a găzdui grupa. FRH încă nu a comunicat nicio decizie luată în acest sens, însă cel mai probabil îşi va depune şi ea candidatura.

  • 12 este locul ocupat de România la CM de handbal
  • 5 meciuri oficiale va disputa România între 20 şi 30 martie 2020

 

ADVERTISEMENT