Sport

S-a bătut palma pentru drepturile TV din SuperLiga până în 2027! Suma ar putea crește de la 28,5 la 33 de milioane de euro pe an!

Drepturile TV din SuperLiga au fost tranzacționate până la finalul mandatului lui Gino Iorgulescu. Câți bani iau în plus FCSB, Rapid și Craiova.
28.04.2023 | 18:52
Sa batut palma pentru drepturile TV din SuperLiga pana in 2027 Suma ar putea creste de la 285 la 33 de milioane de euro pe an
33 de milioane de euro ar putea fi valoarea anuală a drepturile TV din SuperLiga. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Drepturile TV din SuperLiga s-au vândut pentru încă trei sezoane, așa cum Orlando Nicoară, directorul eAD, dezvăluia la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI pe 7 martie 2023.

Drepturile TV din SuperLiga, vândute până în 2027!

Orlando Nicoară a fost cel care a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că negocierile sunt aproape să fie finalizate: „Le avem încă un sezon și probabil încă trei după aceea. Nu se prelungește automat. Astăzi suntem în fază avansată de a prelungi. Sistemul e decis de Federație, bineînțeles cu consultarea Ligii, cu consultarea noastră. Nu cred că se va schimba ceva. 

ADVERTISEMENT

Am făcut o propunere acum un an de zile de prelungire cu creștere de sumă pe baza unor criterii clare pe bază de audiență atât la nivel de spectatori pe stadioane, cât și la nivel de audiență pe TV, iar în contextul actual al pieței, al economiei, în cazul în care unul dintre cabliști a renunțat la fotbal, e o decizie bună și corectă pentru echipele din SuperLigă”.

Firma eAD și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au ajuns la o înțelegere de prelungire a contractului care urma să expire în vara lui 2024, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Suma din drepturile TV ar putea crește substanțial

Suma din drepturile TV ar putea crește cu aproape cinci milioane de euro, așadar toate cele 16 cluburi vor încasa mai mulți bani: „Sunt 28,5 milioane de euro plus TVA, la care se adaugă costurile producției meciurilor care costă câteva milioane de euro. Ajungem la aproape 33 de milioane de euro plus TVA”, a mai spus oficialul eAD, în emisiunea din 7 martie.

Orlando Nicoară a specificat și sumele bonus pe care echipele cu cel mai mare bazin de suporteri ar putea să le primească, mai exact FCSB, Rapid sau Universitatea Craiova: „Propunerea noastră implică plata actuală plus o plată suplimentară pentru echipele care ating anumite criterii privind numărul de spectatori pe stadioane și audiență pe TV. Bonusuri.

ADVERTISEMENT

100.000 de euro pe sezon. Pentru actuala situație economică a României este o sumă corectă. În condițiile în care ne-a dispărut un operator care plătea bani pentru fotbal”. 

  • 100.000 de euro în plus pe sezon ar putea primi bonus FCSB, Rapid sau Universitatea Craiova

Singurele cluburi care s-au opus noii înțelegeri: „Cele două Craiove”

Cluburile din SuperLiga sunt de acord în mare măsură cu aceste noi condiții contractuale, singurele care au respins ideea fiind Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948. „Cred că au fost două cluburi care s-au împotrivit, cele două Craiove. Este o decizie cu majoritatea. În perioada următoare închidem.

ADVERTISEMENT

Aș zice până la finalul acestui campionat. Nu mai plusăm. Ținând cont de situația economică și de faptul că ne-a plecat un partener nu vom mai putea plusa”, a mai completat Orlando Nicoară, care s-a ținut de cuvânt.

Deținătorul drepturilor TV din SuperLiga a dezvăluit și că România stă excelent din punct de vedere al banilor primiți de la televiziuni dacă ne comparăm cu celelalte campionate din Europa Centrală și de Est: „Cred că doar Polonia e puțin peste România în momentul de față în ceea ce înseamnă drepturile plătite pentru televiziune. Nu știu exact în Austria care e situația, dar în rest dacă o să coborâm la toate țările din fosta Iugoslavie…”.

Din informațiile FANATIK, actele se vor semna în zilele următoare după ce se vor pune la punct ultimele detalii finaciare ale contractului de 28,5 milioane de euro care este încă în vigoare.

  • 33 de milioane de euro anual ar valora drepturile TV din SuperLiga conform noii înțelegeri dintre eAD și LPF începând cu vara lui 2024
ADVERTISEMENT
Tags: