News

S-a câștigat cel mai mare premiu din istoria loteriei. Un american pleacă acasă cu 2 miliarde de dolari

Un american din California a câștigat cel mai mare premiu din istoria loteriei din SUA, fiind vorba de peste 2 miliarde de dolari.
09.11.2022 | 09:11
Sa castigat cel mai mare premiu din istoria loteriei Un american pleaca acasa cu 2 miliarde de dolari
Bilet la Loto de 2 miliarde dolari. Foto: Reuters
ADVERTISEMENT

Practic, bărbatul care a jucat biletul câștigător la Powerball din California a devenit miliardar peste noapte, reușind să câștige singur premiul de 2.04 miliarde pus la bătaie.

Un american a câștigat 2 miliarde de dolari la loto

Câștigul imens pune capăt unei serii de 40 de extrageri fără câștigător, situație care a făcut ca acest premiu să fie cel mai mare din istoria loteriei americane.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, biletul câștigător a fost jucat în Altadena, California, un orășel cu o populație de 43.000 de locuitori.

Șansele ca cineva să nimerească toate cele șase numere câștigătoare la această extragere (10,33,41,47,56 și 10 – numărul special) erau de 1 la 292.2 milioane, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Precedentul record al loteriei Powerball era stabilit în 2016, când trei oameni din California, Florida și Tennessee și-au împărțit un câștig de 1.59 miliarde de dolari.

Între timp, în România câștigătorul la loto 6/49 și-a ridicat premiul de 3.9 milioane de euro. Bărbatul câștigător e din Giurgiu și are 48 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit Loteriei Române, bărbatul s-a prezentat la sediul central al Loteriei pentru a-și ridica premiul de categoria I în valoare de 19.198.843,92 de lei (peste 3,9 milioane de euro), obținut la tragerea Loto 6/49 din 3 noiembrie.

Fericitul câștigător a declarat că joacă constant la loto de peste 10 ani. Mereu a ales trei variante simple, iar numerele câștigătoare le-a ales la întâmplare, fără a avea o semnificație anume.

ADVERTISEMENT

A aflat că e câștigător când s-a dus în agenție pentru a-și verifica biletul pentru care a dat 21.5 lei. Primul gând al bărbatului a fost să-și ajute familia.

Loteria Română a făcut nu mai puțin de cinci milionari în euro în acest an, fiind înregistrate cinci câștiguri la Loto 6/49 la categoria I și două astfel de câștiguri la Joker.

Cel mai mare premiu care a fost vreodată câștigat în istoria Loteriei Române la Loto 6/49 a fost în valoare de 11 milioane de euro. Câștigătorul era din Galați și a revendicat premiul în 2013.

ADVERTISEMENT