Sport

S-a cerut insolvenţa lui Dinamo în mod oficial! Cine a formulat cererea în instanţă. Exclusiv

Noi probleme pentru Dinamo, după ce o firmă de securitate a cerut insolvenţa lui Dinamo în instanţă.
10.06.2021 | 10:39
Sa cerut insolventa lui Dinamo in mod oficial Cine a formulat cererea in instanta Exclusiv
S-a cerut insolvenţa lui Dinamo în mod oficial! Cine a formulat cererea în instanţă. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo trece prin cele mai dificile momente, iar fiecare zi aduce noi surprize pentru “câini”. FANATIK a aflat că o firmă de securitate a cerut intrarea în insolvenţă a clubului şi a depus actele pe 9 iunie la Secţia a VII-a Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti.

A fost cerută insolvenţa lui Dinamo în instanţă

Actele au fost depuse de firma Securikas Vector Sistem SRL şi au ca obiect procedura de insolvenţă a clubului Dinamo.

ADVERTISEMENT

Conform datelor Ministerului Finanţelor, firma Securikas Vector Sistem SRL a fost înregistrată pe 5 martie 2014, iar în raportul financiar pe 2019 nu înregistrase niciun venit. În plus, firma avea datorii de 1.802 lei. De asemenea, în acel bilanţ nu era specificat numărul de angajaţi.

Mai mult decât atât, firma Securikas Vector Sistem SRL a înregistrat pierderi în anii 2014, 2015, 2016 şi 2017, fiind pe minus cu 1.105 lei în primii trei ani, ca mai apoi să scadă la 895 lei în urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate că oficialii lui Dinamo au pregătit actele pentru intrarea într-o nouă insolvenţă. Legea le permite “câinilor” să apeleze la această soluţie, după ce s-au împlinit deja cinci ani de când societatea care administrează clubul din Liga 1 a ieşit din insolvenţă.

“O insolvenţă nu înseamnă distrugerea unui club, ci poate să însemne sănătatea lui Dinamo”

Marius Nicolae, directorul sportiv al lui Dinamo, a vorbit pentru FANATIK despre intrarea în insolvenţă a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare şi a susţinut că poate fi o soluţie pentru relansarea echipei.

ADVERTISEMENT

“În acest moment, eu nu ştiu despre aceste planuri de insolvenţă. Însă, pot fi oameni care stăpânesc acest domeniu şi care au un plan bine pus la punct. Dinamo a mai fost într-o insolvenţă din care a ieşit cu bine. Depinde cine o manageriază.

O insolvenţă nu înseamnă distrugerea unui club, ci poate să însemne sănătatea lui Dinamo şi relansarea pentru viitor. Jucătorii şi angajaţii ar fi fericiţi, pentru că nu se mai permit întârzieri, chiar dacă salariile ar fi mai mici.

ADVERTISEMENT

Cu Dinamo, nu ştiu ce se va întâmpla, dar ceea ce pot să vă spun e că se fac eforturi uriaşe ca acest club să se salveze. Aşa s-a întâmplat şi în finalul sezonului trecut”, a declarat Marius Nicolae pentru FANATIK.

Ionuţ Negoiţă a băgat-o pe Dinamo în insolvenţă de ziua clubului

Pe 14 mai 2014, chiar în ziua în care clubul împlinea 66 de ani de la înfiinţare, Ionuţ Negoiţă cerea intrarea în insolvenţă a lui Dinamo. Din acest motiv, “câinii” nu au mai putut să participe în sezonul 2014-2015 din Europa League.

Dinamo a ieşit din insolvenţă pe 24 septembrie 2015, după ce clubul a achitat 3.486.133 lei, ceea ce a însemnat 4,48% din suma aferentă masei credale. Mai exact, la intrarea în insolvenţă, “câinii” aveau datorii care se ridicau la suma de 77.826.649 (aproximativ 17.500.000 de euro).

ADVERTISEMENT