News
notix pixel id

S-a dat polițist şi a spart o petrecere ținută în pandemie. De ce a ajuns după gratii

26.02.2021 | 19:44
S-a dat polițist şi a spart o petrecere ținută în pandemie. De ce a ajuns după gratii
Un tânăr din Suceava s-a dat drept polițist și a venit neinvitat la o petrecere. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Suceava s-a dat drept polițist și a năvălit la o petrecere privată unde l-a imobilizat pe proprietar și i-a furat telefonul. Tânărul a fost ajutat de un complice al proprietarului.

Tânărul, Dinu Alexandru Samir, a fost ajutat să comită jaful de unul dintre cei doi amici prezenți la petrecere în acea noapte.

Incidentul a avut loc în Fălticeni noaptea de 21 spre 22 februarie în jurul orei 04:00, conform Monitorului de Suceava.

ADVERTISEMENT

S-a dat drept polițist

După ce a năvălit la petrecere i-a spus proprietarului că este polițist și apoi i-a ordonat să se pună cu fața la podea pentru a-l percheziționa. În acel moment i-a sustras un telefon marca Samsung, în valoare de 680 de lei, după care a părăsit locuința. Bunul a fost ulterior recuperat de proprietar. De asemenea, proprietarul a suferit leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Conform polițiștilor, victima, în vârstă de 22 de ani, era la o petrecere cu alți doi tineri. Unul dintre cei doi prieteni ai proprietarului a fost complicele autorului. Complicele l-a anunțat pe făptaș când poate acționa și acesta i-a ascultat instrucțiunile.

ADVERTISEMENT

Tânărul care s-a dat drept polițist a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea inacțiunii de tâlhărie calificată.

Pe 24 februarie, Judecătoria Fălticeni a emis pe numele său un mandat de arestare pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor de caz.

ADVERTISEMENT

Petrecerile sunt interzise în perioada stării de alertă

Conform hotărârii nr. 35 din 10 februarie 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 precum și Legii 55/2020, sunt interzise petrecerile private, atât în interior cât și în exterior, până se va observa scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

Potrivit legislației prin care a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile se impun următoarele măsuri: “menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente”.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri