News

S-a dat sentința în cazul bărbatului care l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu. Ce pedeapsă a primit

A fost pronunțată sentința în cazul bărbatului care l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu. FANATIK vă spune ce pedeapsă a primit acesta.
09.06.2021 | 23:50
Sa dat sentinta in cazul barbatului care la lovit cu o carja in cap pe Gelu Voican Voiculescu Ce pedeapsa a primit
ADVERTISEMENT

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au anunțat, miercuri, 9 iunie, sentința în cazul bărbatului care l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu. Faptele s-au petrecut la 21 decembrie 2019.

Gelu Voican Voiculescu este una dintre figurile importante ale Revoluției din 1989. Alături de Ion Iliescu, acesta este cercetat într-un dosar pentru crime împotriva umanității.

ADVERTISEMENT

S-a dat sentința în cazul bărbatului care l-a lovit cu o cârjă în cap pe Gelu Voican Voiculescu. Ce pedeapsă a primit

Bărbatul care l-a lovit cu o cârjă pe fostul vicepremier a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Totuși, judecătorii au decis să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, anunță Știrile ProTV.

În această perioadă, individul este obligat să respecte mai multe măsuri de supraveghere. Acesta trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele stabilite de instituție.

ADVERTISEMENT

Totodată, bărbatul trebuie să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare de mai mult de 5 zile. El este obligat să prezinte documente și să comunice informații menite să permită controlul mijloacelor sale de existenţă.

În plus, îi este interzis să încerce să comunice cu Gelu Voican Voiculescu sau să se apropie de el la o distanță mai mică de 20 de metri. Fostul vicepremier nu s-a constituit parte civilă în cursul procesului penal.

ADVERTISEMENT

Incidentul din 21 decembrie 2019

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman au fost huiduiți în PiațaUniversității, la troița dedicată memoriei eroilor Revoluției, la 21 decembrie 2019. Ambii sunt figuri importante ale Revoluției.

Oamenii prezenți la fața locului s-au arătat indignați de apariția celor doi și au reacționat agresiv. Manifestanții, veniți special pentru a comemora 30 de ani de la Revoluție, au răbufnit când l-au văzut pe fostul vicepremier.

ADVERTISEMENT

Gelu Voican Voiculescu a ajuns în fața judecătorilor, alături de Ion Iliescu. Cei doi sunt acuzați de crime împotriva umanității. Mai mult, acesta este judecat și în dosarul Mineriadei, pentru aceeași infracțiune, alături de fostul președinte și de Petre Roman.

Unul dintre oamenii prezenți l-a lovit pe Voiculescu cu o cârjă de aluminiu în cap. Lovitura nu a fost una foarte puternică, dar fostul lider al FSN a sângerat.

Mai mult, acesta fost fugărit de cei prezenți. El s-a urcat într-o mașină și a părăsit locația cu rapiditate.

ADVERTISEMENT