News

S-a dat startul la maratonul de vaccinare din centrele Ministerului Apărării. Nu este nevoie de programare

04.05.2021 | 08:13
Sa dat startul la maratonul de vaccinare din centrele Ministerului Apararii Nu este nevoie de programare
ADVERTISEMENT

Marți, 4 mai, a început maratonul de vaccinare din centrele Ministerului Apărării Naționale. Se vor putea administra doze anti-Covid non-stop în perioada 4-11 mai în spitalele militare și în unitățile militare din Capitală și din țară.

Campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00. Acestea vor funcționa non-stop în perioada 4-11 mai. Trebuie menționat și faptul că persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

A început maratonul de vaccinare din centrele Ministerului Apărării

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, arată MApN.

ADVERTISEMENT

Ministerul precizează că asigură locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii.

Acestea sunt organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară și sunt deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, conform Digi24.

Peste 66.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore anti-Covid în România, dintre care 55.463 au fost imunizate cu Pfizer, 5.746 cu Moderna și 5.538 cu AstraZeneca a anunțat Comitetul Naţional pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID.

ADVERTISEMENT

De la începutul campaniei de vaccinare, 3.378.699 persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, dintre care peste 2 milioane au primit ambele doze necesare,

ADVERTISEMENT