Sport

S-a dat verdictul în procesul dintre Mircea Rednic și Dinamo. Ce se întâmplă cu ieșirea din insolvență

Tribunalul București a respins joi, 13 mai, contestația lui Mircea Rednic, prin care antrenorul solicită salarii compensatorii de 32.000 de euro. ”Puriul” face apel.
13.06.2024 | 17:36
Sa dat verdictul in procesul dintre Mircea Rednic si Dinamo Ce se intampla cu iesirea din insolventa
Tribunalul București a respins joi, 13 mai, contestația lui Mircea Rednic, prin care antrenorul solicită salarii compensatorii de 32.000 de euro refuzate de Răzvan Zăvăleanu Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a pierdut la prima instanță procesul cu Dinamo, prin care a contestat decizia administratorului judicar de a nu-i fi achitat salarii compensatorii în valoare de 32.000 de euro, după ce a fost demis în decembrie 2021. Contactat de FANATIK, antrenorul a precizat că va face apel.

S-a dat verdictul în procesul dintre Mircea Rednic și Dinamo

Tribunalul București a anunțat joi, 13 mai: ”Respinge contestația, ca neîntemeiată. Cu drept de apel la Curtea de Apel București în termen de 7 zile de la comunicare prin publicare în BPI. Cererea de apel se va depune la Tribunalul București Secția a VII a Civilă, sub sancțiunea nulității. Pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi 13.06.2024”.

ADVERTISEMENT

”Era și firesc să fie respinsă contestația”, a reacționat Claudiu Balog, reprezentantul RTZ, pentru FANATIK. În replică, Mircea Rednic a precizat că nu renunță la proces: ”Fac apel!”

Procesul cu Mircea Rednic este ultimul litigiu pe care Dinamo îl mai are de rezolvat legat de procedura de insolvență. Pentru a ieși din insolvență, așa cum vor suporterii alb-roșii și cum au promis acționarii, Dinamo trebuie să achite integral datoria de 750.000 de euro la ANAF și să stingă și ultimul proces care se mai află pe rol în legătură cu contestațiile împotriva măsurilor administratorului judiciar.

ADVERTISEMENT

Litigiul cu Mircea Rednic este ultimul legat de insolvență

Dan Gătăianțu a explicat pentru FANATIK, la finalul lunii mai: ”Înainte să depunem cererea de ieșire din procedura de insolvență trebuiesc lămurite toate procesele pe rol. Iar procesul cu Mircea Rednic cred că este ultimul rămas”.

Mircea Rednic a fost demis de la Dinamo printr-un sms și o comunicare prin email. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a decis rezilierea contractul cu Mircea Rednic din motive disciplinare, precum și pentru că antrenorul a ratat obiectivele de performanță stipulate în contract.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a considerat că Dinamo trebuie să-i achite lui Mircea Rednic doar 54.883 de lei, circa 11.000 de euro, reprezentând drepturile salariale cuvenite până la data denunțării contractului. RTZ a refuzat să-i plătească tehnicianului și compensațiile de 32.000 de euro, considerând că acesta nu a respectat clauzele contractuale.

Dinamo vrea în Europa din sezonul 2025-2026

Acționarii lui Dinamo și-au propus să scoată clubul din insolvență în 2024, deși planul de reorganizare modificat este valabil până în noiembrie 2025. Dan Gătăianțu, director financiar și acționar al Red&White a precizat că în acest moment Dinamo mai are de achitat 750.000 de euro către creditorul ANAF, care deține drept garanție baza de la Săftica până la stingerea completă a datoriei.

ADVERTISEMENT

”Ieșirea din procedura de insolvență ne dorim din mai multe motive să se întâmple cât de curând posibil, participarea potențială la competitii europene 2025-2026 este unul dintre ele, însă nu cred că este cel mai important aspect”, a transmis oficialul dinamovist pentru FANATIK.

  • 1,19 milioane de euro este suma cu care APCH a împrumutat clubul Dinamo, iar fanii-acționari au acceptat datori să fie achitată după ieșirea din insolvență.
ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete...
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta