Sport

S-a decis situația lui Ovidiu Burcă. Antrenorul lui Dinamo și-a distrus jucătorii: „Nu vii aici pentru bani!” Video

Lucrurile par să intre pe un făgaș cât de cât normal la Dinamo, însă Ovidiu Burcă și-a desființat jucătorii la conferința de presă. Extrem de nervos, a plecat după 5 minute
18.01.2023 | 14:21
Sa decis situatia lui Ovidiu Burca Antrenorul lui Dinamo sia distrus jucatorii Nu vii aici pentru bani Video
Lucrurile par să intre pe un făgaș cât de cât normal la Dinamo, iar FANATIK a aflat că Ovidiu Burcă va fi prezent la antrenamentul de miercuri, 18 ianuarie. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-01-2023
12:12

Ovidiu Burcă, atac fără precedent la adresa jucătorilor lui Dinamo: „Au picat testul loialității!”

Ovidiu Burcă a fost extrem de supărat după greva jucătorilor, dar a spus că va continua la Dinamo, deși e în conflict cu aceștia: „O să intru direct în subiect. Din punctul meu de vedere, nu aveau niciun drept să facă ce au făcut și spun asta cu toată responsabilitatea. Am încercat să le ofer tot ce e mai bun și nu le-a lipsit absolut nimic!”

Antrenorul „câinilor” și-a criticat extrem de dur jucătorii la conferința de presă: „Să le fie rușine jucătorilor pentru ce au făcut! Vreau oameni care să fie motivați dincolo de aspectul material. La Dinamo nu vii azi să câștigi bani! Eu cred că am făcut multe lucruri pentru ei, le-am garantat săptămâna asta că se rezolvă și au făcut invers decât le-am cerut”.

Ovidiu Burcă, atac uluitor la jucători: „La Dinamo vii pentru un ideal, nu pentru bani”

Ovidiu Burcă nu i-a menajat deloc pe jucători și a dezvăluit ce s-a întâmplat în vestiar în ultima săptămână:„La Dinamo vreau oameni azi care vin pentru un ideal. Lucrurile astea nu se cuantifică în bani. Asta vor și suporterii. Repet, au picat testul loialității! Nu i-a interesat pe niciunul. 

O luăm din nou de la zero. Tot ce am clădit s-a dus. Mie nu îmi place să fiu șantajat și să forțăm oamenii să le băgăm mâna în buzunar. Cum să facă grevă?! Sunt doar două luni de întârzieri salariale. Când au fost bani, primul lucru a fost să se plătească salarii. Eu nu mai accept astfel de jucători.

Nu cred că sunt 5 echipe în Liga care să aibă condițiile de la Dinamo. Bucătar personal, deplasări cu avionul, hoteluri de cinci stele, pentru că așa mi se pare normal. Două luni de întârzieri salariale nu e o tragedie pentru România!

I-am rugat personal să aștepte pentru că se vor rezolva din aceste probleme. Sunt foarte supărat pentru că tot ceea am încercat să construim am stricat într-o zi. A fost o o săptămână extrem de grea pentru mine.

Au picat testul loialității față de oamenii care le-au plătit salariile, le-au reparat vestiarele, le-au dat de mâncare. Nu aveau voie să facă asta față de acești suporteri! Știu foarte bine ce probleme are fiecare. Cum să le bagi mâna oamenilor în buzunar? Au făcut grevă! Nu au putut să aibă răbdare și uitați-vă în ce moment am ajuns. Trebuie să reconstruim toți. 

Cei care vin la Dinamo să se realizeze financiar nu au ce să caute aici. Am nevoie de jucători cu care să mă identific. Nu le-am cerut sacrificii enorme. Le-am cerut așa mult? Nu am nimic cu nimeni. Vreau lângă mine oameni motivați dincolo de aspectul material. Nu condamn pe nimeni.

Dinamo îți poate oferi azi alte lucruri: pasiune și apartenență la un club mare și nu poți înșela așteptările oamenilor. E o meteahnă care se perpetuează de ani buni. Le-am garantat că se rezolvă totul și au făcut invers de cum le-am cerut.

Am muncit și am suferit cinci luni! Eu, Răzvan, Vlad și le-am creat toate condițiile. Să le spunem oamenilor care ne dau bani că nu ieșim la antrenament? Cine nu acceptă situația e liber să accepte.

E o mare pată pe istoria acestui club ce au făcut și nu aveau de ce. La drumul ăsta se înhamă oameni care au alt set de valori. Cine nu acceptă situația e liber să plece. Au fost doi jucători care au ridicat mâna. Foarte bine o să lucrez cu ei! Eu atât am avut de spus”, a declarat Ovidiu Burcă, care a părăsit sala de conferință de presă imediat, fără să mai aștepte întrebările jurnaliștilor.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că antrenorul nu a fost prezent la ședința de pregătire de marți, 17 ianuarie, după ce lipsise și cu o zi în urmă.

Ovidiu Burcă vine la antrenamentul lui Dinamo

Situația tensionată de la Dinamo pare să se fi calmat în ultimele ore, iar FANATIK a aflat că antrenorul Ovidiu Burcă va fi prezent la antrenamentul echipei, după ședința pe care a avut-o cu oamenii din conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani, care a fost nemulțumit de faptul că jucătorii au refuzat să se antreneze din cauza restanțelor salariale, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, se va prezenta la ședința de pregătire care va avea loc de la ora 11:00, la Buftea.

Mai mult, din informațiile FANATIK, Burcă va susține o conferință de presă la baza de la Săftica, la ora 14:00, în care va încerca să liniștească apele înainte de startul părții a doua a sezonului din Casa Pariurilor Liga 2.

ADVERTISEMENT

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a reacționat după greva pe care fotbaliștii au făcut-o din cauza problemelor financiare de la echipă, transmițându-le un mesaj ferm jucătorilor.

Burcă face curățenie în lot

În semn de solidaritate referitor la situația delicată din cadrul clubului, jucătorii lui Dinamo au postat un mesaj comun pe rețelele de socializare. Mai mulți fotbaliști din lotul condus de Ovidiu Burcă s-au fotografiat în tricoul lui Dinamo și au avut un mesaj clar.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Dinamo a decis ca Marius Tomozei să nu mai continue, iar jucătorul își va rezilia contractul cel târziu pe data de 18 ianuarie. Fundașul dreapta de 32 de ani venit de la UTA a jucat doar șapte meciuri pentru Dinamo și nu a prins niciun meci în acest sezon din Liga 2 Casa Pariurilor.

Pe lângă Tomozei, din informațiile FANATIK, alți patru fotbaliști își vor face bagajul. Este vorba despre Alin Dudea, unul dintre căpitanii lui Dinamo, portarul Ștefan Fara, Vasile Buhăescu, atacantul venit de la CSA Steaua și Bogdan Gavrilă, căzut în dizgrație de luni bune.

ADVERTISEMENT

Decizia îi aparține în primul rând lui Ovidiu Burcă, nemulțumit de gestul jucătorilor care au refuzat să se prezinte la antrenament deoarece nu și-au mai primit salariile de două luni. Astfel, plecarea celor cinci va mai lua un pic din presiunea financiară și va ușura bugetul lunar de salarii.

ADVERTISEMENT