News

S-a deschis centrul de vaccinare pentru elevi la Constanța. Ce condiții trebuie să îndeplinească adolescenții

La Constanța a fost deschis centrul de vaccinare pentru elevi.
19.05.2021 | 11:35
Sa deschis centrul de vaccinare pentru elevi la Constanta Ce conditii trebuie sa indeplineasca adolescentii
S-a deschis centrul de vaccinare pentru elevi la Constanța. Ce condiții trebuie să îndeplinească adolescenții. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare anti-COVID a elevilor din județul Constanța a început miercuri. La Colegiul “Mircea cel Bătrân” sunt așteptați să se imunizeze peste 1.500 de adolescenți.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) acțiunea de vaccinare nu va afecta procesul educațional.

ADVERTISEMENT

“În această perioadă premergătoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a sprijinit Direcția de Sănătate Publică Constanța prin colectarea datelor privind vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 16 – 18 ani din unitățile de învățământ constănțene, prin fluidizarea canalului de comunicare între instituțiile școlare și DSP, precum și prin diseminarea informațiilor medicale specifice acestei acțiuni”, se scrie în comunicat al Inspectoratului Școlar Județean.

S-a deschis centrul de vaccinare pentru elevi la Constanța

Potrivit primelor estimări peste 1.500 de elevi vor fi vaccinați în cadrul  campaniei. Adolescenții provin din 68 de unități de învățământ preuniversitar de stat și privat din județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Pentru a se putea vaccina elevii au nevoie de acordul părinților. Fără acesta nu pot fi imunizați.

“Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel național a determinat părinții să își exprime acordul pentru ca acești tineri să fie vaccinați.

ADVERTISEMENT

Rolul nostru este în permanență acela de a oferi elevilor, părinților și colegilor noștri o informare corectă și completă cu privire la vaccinare și de a transmite în comunitate mesajul că școala înseamnă sănătate fizică, mentală și emoțională, fundament al dezvoltării echilibrate a societății noastre.

În acest context, participarea celor aproximativ 1.500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituționale depuse până în prezent”, a afirmat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

ADVERTISEMENT

Câți elevi s-au vaccinat în România

Aproximativ 50.000 de elevi din toată țara s-au vaccinat până acum, a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Cei mai mulți elevi imunizați au 18 ani. Ministrul nu știe însă câți profesori au fost vaccinați. S-a cerut o statistică și se așteaptă răspunsul de la aproximativ 17.000 de unități de învățământ.

“Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aveam aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani, deci 47.000 de elevi vaccinați din proprie inițiativă, din dorința lor.

Este o dovadă de responsabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: