Life

S-a deschis sezonul de schi la Cavnic. Cât costă o zi pe pârtia din Maramureș

Stațiunea Cavnic din Maramureș a fost deschisă pentru vizitatori. Cât costă o zi de schi în sezonul de iarnă 2022-2023?
21.12.2022 | 13:33
Sa deschis sezonul de schi la Cavnic Cat costa o zi pe partia din Maramures
Cât costă o zi de schi la Cavnic, în Maramureș. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În vacanța de iarnă, cei care nu au deja rezervate concedii în străinătate, se pot relaxa și în țară. Pârtia de schi din Maramureș, stațiunea Cavnic, a fost deschisă și își așteaptă vizitatorii.

Cât trebuie să plătești pentru o zi de schi la Cavnic, Maramureș

Iubitorii sporturilor de iarnă nu trebuie neapărat să călătorească în afara țării pentru a se bucura de perioada aceasta. După pârtia din Sinaia, a fost deschisă și prima pârtie de schi din stațiunea Cavnic, județul Maramureș.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii au fost cei care, cu torțe, au inaugurat sezonul. Din cauza lipsei zăpezii naturale, au fost activate tunurile de zăpadă, pentru ca oamenii care ajung în zonă să aibă parte de cele mai bune condiții.

Totuși, chiar dacă pârtiile de la Cavnic au o lungime totală de 7 kilometri, doar o bucată de 1 kilometru poate fi folosită deocamdată pentru a schia.

ADVERTISEMENT

Cei interesați au la dispoziție abonamente zilnice, ce includ urcări nelimitate, la un preț de 140 de lei pentru adulți și 110 lei pentru copii.

Când se vor deschide restul pârtiile de la Cavnic

O singură pârtie, însă, ar putea deveni neîncăpătoare pentru toți doritorii. În aceste condiții, este necesar ca și celelalte să fie deschise în curând.

ADVERTISEMENT

Astfel, administratorul domeniului de la Cavnic, Oana Poenar, a explicat ca acest lucru se va întâmpla, însă nu se știe exact când. Totodată, aceasta i-a asigurat pe oameni că cel puțin până de Crăciun, vor avea cele mai bune condiții de schi.

După aceea, totul depinde de starea de vremii, după spusele femeii. În prezent, stratul de zăpadă de pe pârtia din Maramureș atinge 30 de centimetri.

ADVERTISEMENT

„Este deschis doar 15% din domeniu schiabil, doar un km de pârtie. Avem undeva la 30 de centimetri de zăpadă.

Ce știm sigur e că până pe 25 decembrie se va schia în condiții foarte bune. Ulterior, starea pârtiei va depinde de evoluția vremii”, a declarat Oana Poenar, pentru Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: