Life

S-a descoperit cum au fost construite piramidele din Egipt. Au o vechime de peste 3.000 de ani

S-a aflat cum au fost ridicate, în realitate, piramidele din Egipt. Cercetătorii spun că sunt construite în urmă cu peste 3.000 de ani.
17.05.2024 | 16:09
Sa descoperit cum au fost construite piramidele din Egipt Au o vechime de peste 3000 de ani
S-a aflat cum au fost ridicate, în realitate, piramidele din Egipt. Cercetătorii spun că sunt construite în urmă cu peste 3.000 de ani. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

S-a descoperit cum au fost construite piramidele din Egipt. Au o vechime de peste 3.000 de ani. Oamenii de știință au elucidat misterul legat de unul dintre obiectivele turistice care sunt vizitate de turiști din toate colțurile lumii.

S-a aflat cum au fost ridicate, în realitate, piramidele din Egipt. Cercetătorii spun că sunt construite în urmă cu peste 3.000 de ani

S-a aflat cum au fost ridicate, în realitate, piramidele din Egipt. Cercetătorii spun că sunt construite în urmă cu peste 3.000 de ani, posibil chiar 4.700 de ani. Sunt situate de-a lungul unei fâșii deșertice din Valea Nilului, care acum nu mai este ospitalieră cu oamenii.

ADVERTISEMENT

Potrivit Science Alert, a fost scos la iveală un braț îngropat de foarte multă vreme care în trecut făcea parte din râul Nil. Acest braț are o lungime de 64 de kilometri și trecea pe lângă complexul iconic de piramide din Giza.

Cercetătorii au arătat că a stat ascuns sub deșert și terenuri agricole vreme de milenii întregi. Un studiu făcut public recent demonstrează că acest braț al râului curgea la momentul respectiv în apropierea a mai bine de 30 de piramide din Egipt.

ADVERTISEMENT

Așadar, acest fapt ar putea rezolva misteriosul fel în care egiptenii antici au transportat blocurile masive de piatră pentru a construi faimoasele piramide din Egipt. Fâșia de apă include Marea Piramidă din Giza și piramidele Khafre, Keops și Mykerinos.

Piramidele din Egipt, construite cu ajutorul Nilului

Calea navigabilă este o teorie luată în calcul de mult de oamenii de știință. Arheologii au crezut multă vreme că egiptenii antici au apelat la o cale navigabilă aflată în apropiere pentru a muta materialele gigantice folosite la construirea piramidelor.

ADVERTISEMENT

„Dar nimeni nu era sigur de locația, forma, dimensiunea sau apropierea acestei mega-căi navigabile față de situl piramidelor propriu-zise”, a spus Eman Ghoneim, autorul principal al studiului, conform sursei citate anterior.

Renumitul arheolog de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington din Statele Unite ale Americii a făcut această descoperire cu ajutorul unei echipe internaționale de cercetători. Aceștia au folosit imagini radar din satelit.

ADVERTISEMENT

Radarul le-a oferit capacitatea unică de a pătrunde în nisip, producând imagini cu caracteristici ascunse, cum ar fi: râuri îngropate și structuri antice. În felul acesta au putut cartografia brațul râului, pe care l-au numit Ahramat, care înseamnă „piramide” în limba arabă.

În concluzie, cercetările efectuate în teren și nucleele de sedimente din sit au confirmat prezența râului. Oamenii de știință au mai subliniat că Ahramat a fost acoperit cu nisip în timpul unei secete majore de acum 4.200 de ani.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”