Sport

S-a descoperit motivul pentru startul dezastruos de sezon avut de Liverpool: ”Cel mai prost business din toate timpurile”

Liverpool are un început de sezon dezastruos, iar un fost fotbalist din Premier League a găsit motivul pentru scăderea randamentului echipei lui Jurgen Klopp.
04.10.2022 | 18:15
Sa descoperit motivul pentru startul dezastruos de sezon avut de Liverpool Cel mai prost business din toate timpurile
Liverpool are un început de sezon dezastruos, iar un fost fotbalist din Premier League a găsit motivul pentru scăderea randamentului echipei lui Jurgen Klopp. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Managerul german, care a adus titlul pe Anfield Road după o pauză de 30 de ani, este în pericol să fie demis din cauza rezultatelor neașteptat de slabe.

Motivul pentru care Liverpool are un sezon modest

Fostă legendă a rivalilor de la Arsenal, Paul Merson, care în prezent este expert pentru un post de televiziune din Marea Britanie, consideră că principalul motiv al dezastrului de la Liverpool este vânzarea în vară a atacantului senegalez Sadio Mane.

ADVERTISEMENT

”Am spus-o de multe ori, din prima zi. Părerea mea este că despărțirea de Sadio Mane a fost cel mai prost business din toate timpurile. Înscria goluri la momentul potrivit, deschidea scorul, restabilea egalitatea, marca pentru victorie în ultimele minute, goluri mari, foarte mari.

Conducea jocul din față și eu nu înțeleg pentru ce l-au vândut. Problemele din defensivă vin de la jucătorii din față. Nu sunt uniți. Darwin Nunez nu este în aceeași ligă în acest moment. Chiar deloc”, a declarat Merson, pentru Sky Sport.

ADVERTISEMENT

Cedarea lui Mane îi costă scump pe ”cormorani”

Fostul internațional englez este de părere că Liverpool ar fi trebuit să-l păstreze pe Mane, chiar dacă apoi l-ar fi pierdut gratis la finalul contractului, deoarece suma încasată din vânzarea lui este una foarte mică pentru fotbalul englez.

”Câți jucători au ajuns în dueluri direct cu Van Dijk în acest sezon, comparativ cu ultimii trei sau patru ani? Nu contează cât de bun ești dacă nu ai jucători care să alerge la stânga, la dreapta sau în centru.

ADVERTISEMENT

Mane a fost un jucător mare, mare pentru Liverpool. Să-l vândă cu 30 de milioane de lire sterline, ceea ce în lumea Premier League este o ceașcă de ceai, mi se pare o greșeală. Nu ar fi fost mai bine să-l păstreze, chiar dacă mai apoi l-ar fi pierdut gratis? S-ar putea ca plecarea lui să-i coste mai mult decât cele 30 de milioane de lire sterline”, a mai spus Merson.

Klopp, răspuns tranșant pentru suporteri

”Cormoranii” lui Jurgen Klopp au cel mai slab început de sezon în Premier League de când tehnicianul german a preluat echipa. La 11 puncte în urma liderului Arsenal, fanii lui FC Liverpool se întreabă dacă nu e momentul pentru o schimbare pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Managerul german este convins că e doar o etapă, altfel specifică oricărui mare sportiv. El le-a răspuns suporterilor nemulțumiți dându-i drept exemple pe Cristiano Ronaldo și Lionel Messi și a ținut să-i liniștească promițând că echipa va reveni în top.

ADVERTISEMENT
Tags: