News

S-a descoperit un nou simptom la bolnavii de Covid-19. Anunțul cercetătorilor australieni

13.05.2020 | 19:58
Sa descoperit un nou simptom la bolnavii de Covid19 Anuntul cercetatorilor australieni
ADVERTISEMENT

O echipă de cercetători din Australia a descoperit un nou simptom observat la unii dintre pacienții cu Covid-19. Specialiștii au tras un semnal de alarmă și au determinat că noul simptom poate fi declanșat de stres.

Cercetătorii australieni au descoperit un nou simptom la bolnavii de Covid-19

Potrivit cercetătorilor din Melbourne, pe lângă tusea seacă și febră, un alt simptom este tot mai frecvent la persoanele bolnava. Este vorba de psihoză, o boală psihică îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT

PSIHÓZĂ, psihoze, s. f. Boală psihică manifestată prin tulburări ale comportamentului, gândirii sau afectivității de care bolnavul nu este conștient și care necesită izolarea acestuia. Stare de spirit bolnăvicioasă, caracterizată printr-o surescitare obsedantă și contagioasă, creată de cauze exterioare; obsesie, idee fixă. – Din fr. psychose.

Psihoza ar fi cauzată de stres, pentru că oamenii trec prin diferite stări în momentul în care află că au Covid-19. „COVID-19 reprezintă o experiență foarte stresantă.

ADVERTISEMENT

Știm că primele episoade psihotice sunt declanșate de stres psihosocial considerabil. În contextul pandemiei de coronavirus, acest stres ar putea avea legătură cu izolarea ori obligația de a rămâne în situații familiale dificile”, a declarat doctorul Ellie Brown, conform a1.ro. 

Pacienții cu coronavirus ar putea acuza și alte simptome, conform medicilor australieni. Unii ar putea acuza că aud voci, iar alții ar putea avea simptome precum halucinații, iluzii și paranoia, tulburări de gândire.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință află în fiecare zi mai multe detalii despre noul coronavirus, boală despre care nu știau nimic în urmă cu câteva luni.

Deși inițial se credea că noul coronavirus afectează doar plămânii, medicii au observat pe parcurs cum virusul din Wuhan are tot mai multe simptome, majoritatea extrem de agresive.

ADVERTISEMENT

De la cheaguri de sânge care produc atacuri vasculare cerebrale la boala Kawasaki produsă la copii, nu există nicio zi în care specialiștii din domeniul medical sau al cercetării să nu fie uluiți de modul în care noul coronavirus afectează omenirea.

ADVERTISEMENT
Tags: