News

S-a dublat traficul la intrarea în țară la granița cu Ungaria. Câte persoane au tranzitat vama în ultima zi

16.06.2020 | 12:34
Sa dublat traficul la intrarea in tara la granita cu Ungaria Cate persoane au tranzitat vama in ultima zi
ADVERTISEMENT

Traficul intrarea în țară de la granița cu Ungaria s-a dublat în ultima zi. Autoritățile anunță un flux extrem de mare în ultimele 24 de ore, în prima zi din etapa a 3-a a relaxării.

Numai în cursul zilei de luni, 15 iunie, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) anunță că peste 65 de mii de persoane au tranzitat granița vestică.

ADVERTISEMENT

Raportat la nivelul autovehiculelor, autoritățile anunță că au fost implicate în tranzit circa 28.900 de mijloace de transport.

Trafic dublat la intrarea în țară dinspre granița cu Ungaria

Conform IGPF, citat de Agerpres, luni, prin punctele de frontieră din țară au făcut formalitățile de control aproximativ 65.200 persoane, cetățeni români și străini, cu 28.900 mijloace de transport (dintre care 12.760 automarfare).

ADVERTISEMENT

Astfel, Frontiera cu Ungaria, care dispune de 11 puncte de trecere, a înregistrat aproximativ 43.800 de persoane şi 18.300 de mijloace de transport (6.750 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.300 de persoane cu 10.600 mijloace de transport.

În comparație cu media zilnică a traficului din perioada stării de alertă de dinainte de 15 iunie, s-a constatat faptul că numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară s-a dublat, precizează IGPF pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cele mai tranzitate puncte de frontieră au fost: PTF Nădlac, PTF Nădlac II şi PTF Borş, prin cele trei puncte de frontieră efectuând formalităţile pentru a intra în ţară, în ultimele 24 de ore, aproximativ 24.600 de persoane, iar 10.300 pentru a ieşi.

Traficul din ultimele zile, comparabil cu cel din sezonul estival

În aceste zile, numărul celor care tranzitează punctele de frontieră este apropiat de cel al persoanelor care fac acest lucru în sezonul de vârf al vacanțelor.

ADVERTISEMENT

”Menţionăm faptul că valorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere, apropiindu-se de cele înregistrate în perioada sezonului estival, însă formalităţile de frontieră sunt îngreunate şi necesită un timp mai mare de procesare, pentru că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic”, arată sursa citată.

IGPF mai anunță că, în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/ carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 7.849 de persoane.

ADVERTISEMENT