Life

S-a dus la doctor pentru o banală durere în gât, dar medicii au făcut o descoperire şoc! Ce avea femeia în corp

14.07.2020 | 16:43
Sa dus la doctor pentru o banala durere in gat dar medicii au facut o descoperire soc Ce avea femeia in corp
ADVERTISEMENT

Un caz șocant a fost descoperit recent de o echipă de medici din Tokyo, Japonia, după ce o femeie le-a solicitat ajutorul pentru ceea ce la prima vedere părea a fi o banală durere în gât. Văzând că zilele treceau una după alta, iar durerea devenea aproape de imposibil de suportat, tânăra a decis să meargă la spital pentru investigații amănunțite.

Specialiștii aveau să-i pună, însă, un diagnostic la care nu s-ar fi gândit nici în visele cele mai negre. Mai grav este că totul i se trage de la porția de sushi pe care o mâncase cu doar câteva zile de la apariția durerilor.

ADVERTISEMENT

În urma analizelor de laborator, medicii au ajuns la concluzia că un vierme ajunsese în gâtul pacientei și putea să îi pună viața în pericol, mai ales dacă aceștia nu ar fi intervenit de urgență. Cazul, unul cu care specialiștii nu se confruntă chiar în fiecare zi, a fost dezvăluit într-un studiu publicat recent.

O porție de sushi a băgat-o în spital. Medicii s-au speriat când au văzut radiografia

Viermele era negru, avea 38 de milimetri lungime, un milimetru lățime și se plimba nestingherit în amigdala pacientei. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Noroc că am intervenit rapid, altfel riscam să o pierdem”, a explicat unul dintre medicii care au tratat-o pe tânăra japoneză, precizând apoi că „de vină” este sushi-ul pe care aceasta îl mâncase.

ADVERTISEMENT

Se pare că peștele crud nu este tocmai indicat pentru organism, întrucât există riscul să fie contaminat cu paraziți. Odată ajunși în organism, aceștia pot pune în pericol viața persoanei respective. Teniaza apare în urma consumului de carne infestată cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparată termic.

Un bărbat din SUA a descoperit că avea viermi la creier din cauza peștelui crud

Mult mai grav a fost cazul lui John Smith, un bărbat de 40 de ani din Statele Unite ale Americii, care a descoperit că avea larve de tenii la creier. Chistul ar fi putut să-i fie fatal dacă alegea să meargă mai târziu la medic, a declarat neurochirurgul Jordan Amadio, de la Centrul medical Ascension Seton din Austin.

ADVERTISEMENT

Era foarte intens, foarte puternic, pentru că mă facea să transpir din cauza durerii, deseori să vomit. Am crezut că o să mor. Mă bucur că soția a insistat și a reușit să mă convingă să merg la spital. Credeam că este o banală durere de cap”, a dezvăluit bărbatul.

În urma testului RMN, medicii au descoperit larve ce se adăposteau în al patrulea ventricul al creierului, umplut cu lichid cefalorahidian. Boala, numită neurocisticercoză, este destul de rară în SUA. Centrul de Prevenire și Control al Bolilor anunță că apar în jur de 1.000 de cazuri pe an.

ADVERTISEMENT

Tenia este un parazit ce se adăpostește de obicei în intestinul uman. Uneori afecțiunea poate trece de la sine, fără să necesite vreun tratament, iar alteori este nevoie medicamente pentru vindecare. Parazitul se transmite la om prin alimente sau apă contaminate.

Cel mai mare pericol îl reprezintă carnea de porc care nu este gătită suficient. Cea mai bună măsură de precauție, potrivit medicului, este spălarea corectă pe mâini cu săpun înaintea mesei și consumul de alimente care au fost gătite în condiții sanitare.

ADVERTISEMENT