Sport

S-a făcut cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin! Cine este Neymar din „sportul rege” al doamnelor

Barcelona continuă să șocheze. Problemele financiare nu i-au împiedicat pe fani să facă cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin.
13.09.2022 | 19:05
Sa facut cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin Cine este Neymar din sportul rege al doamnelor
S-a făcut cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin! Cine este Neymar din „sportul rege” al doamnelor. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona e protagonista unui caz extrem de curios. Toată lumea știe că se confruntă cu probleme financiare, dar gruparea blaugrana sparge banii pe transferuri. După ce Xavi a primit în această vară fotbaliști de 153 de milioane de euro, catalanii au plătit o sumă record pentru fotbalul feminin.

Keira Walsh e Neymar din fotbalul feminin. Engelzoaica a devenit cea mai scumpă jucătoare din istorie

Numele FC Barcelona este din nou în prim plan când vine vorba despre cel mai scump transfer din istorie. După ce în 2017 l-a cedat la PSG pe Neymar în schimbul a 222 de milioane de euro, Barca a plătit acum o sumă record pentru a își întări echipa de fotbal feminin.

ADVERTISEMENT

Keira Walsh (25 de ani), care în timp de opt ani a jucat doar la Manchester City, a fost cumpărată de gruparea blaugrana cu 460 de mii de euro. Este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o jucătoare de fotbal.

Poreclită „WonderWalsh” (n.r. – Walsh Minune), englezoaica evoluează pe postul de mijlocaș, iar 2022 este cu siguranță anul ei. Internațională a Albionului, Keira Walsh a câștigat în vară Campionatul European de fotbal feminin. Ea a fost titulară în fiecare meci de la turneul final și a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei care s-a jucat pe Wembley, Anglia – Germania 2-1.

ADVERTISEMENT

În cei opt ani petrecuți la City, Walsh a câștigat nu mai puțin de opt trofee: un titlu, trei Cupe ale Angliei și Cupe ale Ligii Angliei. La formația de pe Etihad pare să se fi încheiat o eră în această vară.

Keira Walsh este doar ultimul nume important plecat de la Man City în mercato. Eliminate de Real Madrid din preliminariile Ligii Campionilor, „cetățencele”  au rămas și fără alte jucătoare importante. Lucy Bronze a ajuns la Barcelona și va fi colegă cu Keira Walsh, în timp ce rivala Real Madrid a transferat-o pe Caroline Weir.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul stânga Georgia Stanway a semnat cu echipa de fotbal feminin a lui Bayern Munchen, iar atacantul Ellen White a luat decizia să agațe ghetele în cui la finalul ultimului sezon.

Barca a câștigat bătălia cu Chelsea

Aflată în ultimul an de contract cu Man City, Keira Walsh a fost una dintre cele mai râvnite fotbaliste din lume. Barcelona a câștigat însă lupta cu Chelsea pentru transferul mijlocașului englez. Mutarea Keirei pe Camp Nou s-a făcut in extremis, chiar în ultimele ore ale perioadei de mercato, încheiată pe 7 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Precedentul record era deținut de o daneză. În 2020, Pernille Harder s-a transferat de la VfL Wolfsburg la Chelsea în schimbul sumei de aproximativ 290 de mii de euro. Nordica se bucură din plin că a fost întrecută de Walsh. „Este bine că fotbalul feminin începe să producă bani”, a declarat Harder.

„A schimbat ecosistemul”

Două dintre cele mai mari publicați de sport din lume au scris despre transferul Keirei Walsh la Barcelona. Jurnaliștii de la The Athletic și cei de la BBC Sport au spus că afacerea dintre catalani și City „A schimbat ecosistemul și că nici măcar cluburile de top nu sunt imune la riscul de a-și pierde cei mai buni jucători în fața formațiilor care sunt acum dispuse să plătească”, această mutare urmând să infulențeze viitoarele transferuri efectuate între echipele de fotbal feminin.

  • 118 meciuri și 6 goluri a reușit Keira Walsh în cei opt ani petrecuți la Manchester City
  • 3 ani este durata contractului pe care englezoaica l-a semnat cu Barcelona
ADVERTISEMENT