Sport

Super transfer! CFR Cluj l-a vândut pe Yeboah la Slavia Praga pentru o sumă imensă. Toate detaliile mutării. Exclusiv

CFR Cluj a reușit să parafeze transferul iernii în fotbalul românesc, după ce l-a vândut pe Emmanuel Yeboah la Slavia Praga.
02.01.2023 | 20:59
Super transfer CFR Cluj la vandut pe Yeboah la Slavia Praga pentru o suma imensa Toate detaliile mutarii Exclusiv
Detaliile transferului lui Yeboah de la CFR la Slavia Praga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

S-a perfectat transferul iernii în fotbalul românesc, după ce CFR Cluj l-a vândut la Slavia Praga pe Emmanuel Yeboah. FANATIK a aflat că fotbalistul din Ghana a fost vândut pentru suma de 2.500.000 de euro în Cehia, însă campioana României poate primi și o altă sumă de bani în viitor.

Detaliile transferului lui Emmanuel Yeboah de la CFR Cluj la Slavia Praga

CFR Cluj l-a vândut pe Emmanuel Yeboah în Cehia, la Slavia Praga, pentru 2.500.000 de euro, iar campioana României și-a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer al fotbalistului. Este o adevărată lovitură financiară pentru clubul lui Neluțu Varga, mai ales dacă Yeboah va continua evoluțiile bune și la fosta adversară a clujenilor din grupele Conference League..

ADVERTISEMENT

Cele două cluburi s-au înțeles deja, actele vor fi semnate în această seară, iar prezentarea fotbalistului la echipa din capitala Cehiei va avea loc, cel mai probabil, marți, 3 ianuarie.

În actualul sezon, Emmanuel Yeboah a marcat 3 goluri și a oferit 2 pase decisive, în 29 de meciuri jucate pentru CFR Cluj în toate competițiile.

ADVERTISEMENT
  • 19 ani are Emmanuel Yeboah

CFR Cluj l-a descoperit pe Yeboah din Ghana

CFR Cluj l-a descoperit pe Yeboah în Ghana, la formația FC Young Apostles, de la care l-au adus în România. Totuși, Yeboah nu a fost folosit din prima la echipa mare a campioanei României, acesta fiind lăsat să evolueze la echipa a doua.

La echipa a doua a campioanei României, Yeboah s-a descurcat admirabil, iar Dan Petrescu a decis să îl includă în lotul primei echipe, decizia sa fiind răsplătită de către jucător prin evoluțiile sale.

ADVERTISEMENT

„Mai avem în plan să aducem în iarnă jucători care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani. Yeboah este un exemplu. Cei de la Slavia Praga știau de el, au zis că sunt interesați, că îl urmăresc.

Îmi pare rău că nu avem jucători români care la 19 ani să aibă calitățile lui, iar dacă ar fi existat, ar fi fost foarte scumpi”, spunea Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

Emmanuel Yeboah a fost titular în ambele meciuri pe care CFR Cluj le-a jucat în grupele Conference League împotriva Slaviei Praga. În Cehia, clujenii s-au impus, scor 1-0, prin golul lui Rangel Janga, iar în returul din „Gruia”, campioana României a câștigat mai clar, scor 2-0, prin golurile marcate de Ciprian Deac și Yuri Matias.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Emmanuel Yeboah, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: