Fotbal international

S-a furat Cupa Mondială! Filmuleţul care face furori pe internet

31.05.2018 | 18:00
Sa furat Cupa Mondiala Filmuletul care face furori pe internet
ADVERTISEMENT

S-a furat Cupa Mondială! Nu, nu este un breaking news care să anunţe dispariţia propriu zisă a trofeului care va răsplăti pe 15 iulie cea mai bună naţională din lume, ci titlul unui filmuleţ care circulă în ultimele zile pe internet şi care a făcut deja foarte multe furori.

Protagoniştii acestui filmuleţ sunt patru nume sonore din lumea balonului rotund, care au scris istorie inclusiv la turnee finale de Mondiale. Cei patru sunt argentinianul Diego Armando Maradona, brazilianul Cafu, germanul Stefan Effenberg şi spaniolul Vicente del Bosque.

ADVERTISEMENT

S-a furat Cupa Mondială! Suspecţii Cafu, Maradona, Effenberg şi Del Bosque

Fiecare dintre ei are un plan de a fura trofeul din Rusia. Cafu este dirijorul unei orchestre de virtuozi, Maradona aminteşte de celebra mână a lui Dumnezeu, aluzie la golul marcat Angliei în 1986 în sfertul de finală cu mâna, Effenberg pare a se pregăti să spargă seiful unde s-ar afla trofeul, dar Del Bosque dă comanda pentru ca locul unde se afla trofeu să rămână în întuneric.

Cupa dispare şi apar echipajele de poliţie. Mesajul filmului este însă clar. Între Brazilia, Argentina, reprezentantele Americii de Sud şi Germania şi Spania, ambasadoarele Europei, se va disputa titlul mondial în această vară. Dar să nu uităm că în vara lui 1966, în Anglia, trofeul Cupei Mondiale chiar a fost furat şi descoperit de un căţeluş pe nume Pickles. Şi apoi a fost furată din Brazilia în 1983.

ADVERTISEMENT

S-a furat Cupa Mondială! Patru nume mari din istoria fotbalului în rol de gangsteri. Întrebarea este cine a furat trofeul
S-a furat Cupa Mondială! Patru nume mari din istoria fotbalului în rol de gangsteri