Sport

S-a găsit vinovatul pentru tragedia aviatică a echipei Chapecoense! Prima arestare, după cinci ani

O femeie a fost arestată de polițiștii brazilieni. Este considerată vinovată pentru accidentul aviatic în care a fost implicată echipa Chapecoense.
25.09.2021 | 16:33
Sa gasit vinovatul pentru tragedia aviatica a echipei Chapecoense Prima arestare dupa cinci ani
Accidentele aviatice care au îndoliat fotbalul mondial. Chapecoense a pierdut aproape toată echipa în 2016
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai mari tragedii aviatice s-a petrecut pe 28 noiembrie 2016. Un avion charter, în care se aflau și jucătorii echipei Chapecoense s-a prăbușit.

Brazilienii se deplasau în Columbia pentru manșa tur din finala Copei Sudamericana cu Atletico Nacional Medelin. Au murit 71 de pasageri.

ADVERTISEMENT

Persoana care să face vinovată de tragedia aviatică va fi judecată în Columbia

Persoana responsabilă cu analizarea și aprobarea planului de zor al aeronavei care s-a prăbușit în noiembrie 2016, era căutată de mai multă vreme. Polițiștii au găsit-o în Brazilia și au arestat-o.

Potrivit investigatorilor aceasta este o femeie și se face vinovată de analizarea superficială și aprobarea planului de zbor fără a respecta cerințele minime de securitate.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la publicația Ole notează că aceasta a fost reținută în Brazilia și că în apărarea ei a susținut că a fost obligată de către superiorii ei să aprobe planurile de zbor.

Sursa amintită mai scrie că persoana arestată va rămâne în custodia oamenilor legii din Țara Cafelei până vor fi întocmite actele de extrădare în Clumbia, unde urmează să fie judecată.

ADVERTISEMENT

Filmul tragediei aviatice

În ziua de 28 noiembrie 2016, 77 de persoane se îmbarcau la Sao Paulo, în jurul prânzului, în aeronava de tip charter a companiei venezuelene LaMia, cu destinația Medellin, Columbia.

Cele 77 de persoane erau 22 de fotbaliști ai lui Chapecoense, 23 de membri ai staff-ului, 21 de jurnaliști, doi invitați speciali și membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

O primă escală avea să se facă la Santa Cruz, în Bolivia. Planul de zbor fusese schimbat de mai multe ori. În apropiere de Medelin căpitanul aeronavei cere permisiunea să aterizeze cu prioritate din cauza unor probleme tehnice și a pierderilor de combustibil.

Turnul de control nu aprobă aterizarea și redirecționează avionul într-un zbor de tip buclă. 10 minute mai târziu două dintre motoare iau foc. Avionul dispare de pe radar și se prăbușește în munți, la o altitudine de 2.600 de metri.

Doar șase persoane au supraviețuit tragediei aviatice din noiembrie 2016. Trei fotbaliști, un ziarist, o stewardesă și mecanicul de bord.

ADVERTISEMENT