News

S-a îmbolnăvit în vacanţă şi a murit înainte de începerea şcolii. Cum s-a stins subit o tânără profesoară

O tânără profesoară din Oradea a murit subit, înainte de începerea școlii, după ce s-a îmbolnăvit în timp ce se afla în vacanță.
10.01.2023 | 17:54
Sa imbolnavit in vacanta si a murit inainte de inceperea scolii Cum sa stins subit o tanara profesoara
Profesoară moartă la Oradea. Foto: eBihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

La doar 37 de ani, profesoara de italiană Greta Hartstein a murit în urma unei infecții viro-bacteriene, pe fondul unei probleme cardiace mai vechi. Femeia a stat internată în spital câteva zile, înainte de a pleca din această lume.

O profesoară a murit după ce s-a îmbolnăvit în vacanță

Managerul Liceului Don Orione, Martin Miheller, a mărturisit că întreaga comunitate este în stare de șoc, potrivit eBihoreanul.

ADVERTISEMENT

”O tragedie, altceva nici nu pot să spun. O colegă în vârstă de 37 de ani, mamă a unui copil de 7 ani, iubită de toți elevii ei”, a subliniat Miheller.

Femeia ar fi fost în vacanță de Anul Nou, unde s-a îmbolnăvit. Fosta profesoară era cunoscută cu probleme de sănătate, având nevoie deseori de mască de oxigen pentru a respira cum trebuie, având saturația scăzută la oxigen. ”Nu știam să aibă alte afecțiuni”, a completat managerul școlii.

ADVERTISEMENT

Colegii și elevii i-au adus un ultim omagiu profesoarei și au aprins o lumânare, iar cine a dorit a scris un mesaj emoționant pentru îndrăgita profesoară.

”Cred că dumneavoastră sunteți cea mai bună profesoară de limba italiană. Nu îmi pot imagina ora de italiană fără dumneavoastră. Dacă noi, elevii clasei a IV-a A, v-am supărat cu ceva, ne cerem iertare și ne este tare dor de dumneavoastră. Chiar dacă v-ați stins, în inimile noastre amintirea dumneavoastră e vie”, stă scris pe unul dintre mesaje.

ADVERTISEMENT

Femeia ar fi fost răpusă de o boală viro-bacteriană, în condițiile în care avea și alte mari probleme de sănătate, în special cardiace. Pare că și-a simțit sfârșitul, potrivit directorului Alexandru Stoica.

”Sâmbătă, în jurul orei 15, am vorbit cu ea prin mesaje, și era foarte îngrijorată. M-a rugat să-i rog pe preoții noștri să se roage pentru ea. Mesajele ei au fost, parcă, de rămas bun”, a declarat Stoica, directorul Liceului Don Orione.

ADVERTISEMENT

Medicii au explicat că femeia a murit în principal din cauza unei afecțiuni mai vechi. ”Pacienta nu a avut gripă, ci o infecție viro-bacteriană. Dar problema care a dus la deces a fost o afecțiune cardiacă”, a explicat medicul Daniela Rahotă pentru sursa citată.

Profesoara va fi înmormântată în Biharia, sat în care locuia. Slujba va avea loc la Biserica Reformată din Biharia.

De asemenea, colegii femeii au postat pe Facebook un mesaj emoționant, prin care și-au luat la revedere de la profesoara de italiană.

”#Drum bun, colega noastra … cuvintele sunt de prisos în aceste momente de profundă #tristete … Profesor GRETA HARTSTEIN, prea devreme ai plecat dintre noi – de Crăciun am colindat împreună, aici pe pământ … acum tu cânți în ceata #ingerilor lui Dumnezeu, sus în ceruri!

Copiii tăi, elevii ți-au adus doldora de scrisori … și-au pus fărâme din sufletelele lor curate acolo, ți-au urat “drum bun” și “cuvântări alese” alături de bunul Dumnezeu și prietenii îngerași!
Inimile ne sunt împietrite de durere, mintea înca nu poate procesa dispariția ta, iar întrebarea mereu va rămâne: De ce acum? De ce tu? De ce așa?

Bunul Dumnezeu să te așeze în lumină, cu pace și liniște, iar nouă să ne dea răbdare, acceptare și #trezire … din nou ne dăm seama cât de importanți ne sunt oamenii de alături, cât de multă prețuire ar trebui să le oferim cât sunt încă pe pământ, ce scurtă e călătoria noastră în această lume, cât de neașteptată poata fi plecarea … oare suntem #pregătiți?!

O #întrebare profundă, delicată … cu multă aplecare spre introspecție, așezare spirituală și accent pe #iubire, #iertare, #acceptare … să fim buni și să ne cinstim unii pe alții, asta ne rămâne de făcut, clipa următoare poate fi a oricăruia dintre noi.

Cu prețuire, recunoștință și profundă durere, noi … colegii tăi, pe pământ și-n veșnicie … alături de conducerea Liceul Don Orione, Oradea ♥️ La bună #revedere … draga noastră, Greta!”, au transmis, îndurerați, cei care au iubit-o și apreciat-o pe Greta.

ADVERTISEMENT