Fotbal international

S-a împlinit un an de la moartea lui Davide Astori! Ce se întâmplă cu ancheta din Italia! Momente emoţionante în Serie A. Video

04.03.2019 | 14:05
Sa implinit un an de la moartea lui Davide Astori Ce se intampla cu ancheta din Italia Momente emotionante in Serie A Video

Pe 4 martie 2019 s-a împlinit un an de la moartea lui Davide Astori. Fostul fundaş central al Fiorentinei şi-a pierdut viaţa într-un hotel din Udine cu o zi înainte de meciul cu Udinese. Fotbalistul, în vârstă de 31 de ani, a decedat în urma unui stop cardiac, iar fotbalul mondial a fost îndoliat de vestea venită din Italia.

S-a împlinit un an de la moartea lui Davide Astori. Doi medici au fost acuzaţi de omor prin imprudenţă

Luni s-a împlinit un an de la moartea lui Davide Astori, iar meciurile din etapa a 26-a din Serie A au fost marcate de minute de reculegere. Justiţia din Italia a început în decembrie 2018 o anchetă, care nu a fost finalizată până în prezent. Doi medici, angajaţi la spitalele din Florenţa şi Cagliari, au fost anchetaţi pentru omor prin imprudenţă. Aceştia au fost acuzaţi că au eliberat un certificat prin care fotbalistul era apt din punct de vedere medical, cu toate că au fost descoperite nereguli pe două cardiograme, care prezentau anomalii ale inimii jucătorului.

Giorgio Galanti, director al Centrului de Medicină Sportivă din Florenţa, şi Francis Pond, director medical al Institului de Medicină Sportivă din Cagliari, sunt cei doi medici anchetaţi de autorităţile italiene. Ambii au susţinut în faţa anchetatorilor că sunt nevinovaţi şi că actele au fost semnate după ce protocolul a fost urmat îndeaproape. Ancheta a început după ce ziarul “La Nazione” a pubicat două elctrocardiograme, din 2016 şi 2017, care prezentau anomalii cardiace. La un an de la moartea lui Davide Astori, procurorii nu au mai făcut niciun anunţ concret în privinţa anchetei.

Omagiu pentru Davide Astori la meciurile din weekend

Pe 1, 2 şi 3 martie s-au disputat meciurile din etapa a 26-a din Serie A, iar oficialii au decis ca toate meciurile să fie oprite în minutul 13, număr purtat de fostul fotbalist la Fiorentina. Timp de un minut, spectatorii şi fotbaliştii au adus un omagiu memoriei lui Davide Astori. Cele mai emoţionante momente au avut loc la meciul Atalanta – Fiorentina 3-1. Josip Ilicic, mijlocaşul gazdelor şi fost coleg cu Davide Astori, a izbucnit în lacrimi în momentul în care arbitrul a oprit partida.

Fanii echipelor din Italia nu l-au uitat pe Davide Astori, iar luni, 4 martie, au fost postate mai multe mesaje pe reţelele de socializare. “Ne-ai arătat calea. Vei fi mereu alături de noi”, a fost mesajul postat de Fiorentina pe contul oficial de Twitter. În plus, oficialii clubului Viola au ţinut să le mulţumească tuturor celor care au fost alături de echipă în zilele premergătoare datei de 4 martie 2019.

S-a împlinit un an de la moartea lui Davide Astori, fostul căpitan al Fiorentinei
S-a împlinit un an de la moartea lui Davide Astori, fostul căpitan al Fiorentinei

Ce s-a întâmplat pe 4 martie 2018

În urmă cu un an, jucătorii Fiorentinei erau cazaţi într-un hotel din Udine pentru meciul cu Udinese. Fotbaliştii au ajuns în stabiliment pe 3 martie, cu o zi înainte de partida din etapa a 27-a din Serie A. În primă instanţă, medicii au susţinut că Davide Astori a suferit un stop cardiac în timp ce dormea, însă jurnaliştii din Italia au prezentat un raport care contrazicea teoria iniţială. “Astori nu a murit în somn. Cauza decesului este tahiaritmia, ceea ce înseamnă că bătăile inimii au fost din ce în ce mai accelerate. Ar fi putut fi salvat dacă era în cameră cu cineva care să cheme imediat ajutor. Aşa, nu a avut absolut nicio şansă”, au scris italienii.

David Astori avea 31 de ani în momentul în care a murit. Fostul fotbalist jucase de-a lungul timpului pentru AC Milan, A.S. Pizzighettone, Cremonese, Cagliari, AS Roma şi Fiorentina. Pentru echipa naţională a Italiei, fundaşul central bifase 14 selecţii şi marcase un gol într-un meci jucat de Sqaudra Azzurra împotriva Uruguayului la Cupa Confederaţiilor din 2013.